Skip to content
Fontænen Trevi i Rom.

Kulturrejse til Rom

Kulturrejse til Rom

Tag med på rejse til kunstens, kirkernes og kaffebarernes by!

Den 10.-14. oktober 2022

Rom byder på alt, hvad hjertet begærer af historiske monumenter, smukke kirker, stemningsfulde pladser, naturskønne parker, hyggelige caféer, kunst, arkitektur, gastronomi og pulserende byliv.

Tilmeldingsfrist: d. 1. august 2022
Depositum på kr. 2.000,- betales ved tilmelding.
Det resterende beløb betales d. 1. august 2022.

På denne rejse bor vi i hjertet af Rom på ét af byens allerbedste og centralt beliggende hoteller, HOTEL GENIO, i den historiske bykerne med få minutters gang til de maleriske pladser Piazza Navona, Piazza Campo de’ Fiori og Piazza della Rotonda, samt kunstnerkvarteret Trastevere på den anden side af floden Tiberen. Hotellet er elegant indrettet, har elevator og serverer en fin morgenmad. Den centrale placering gør, at du kan spadsere rundt til det meste, og som bonus kan du efterfølgende puste ud på hotellets skønne tagterrasse med udsigt over byens tage.

Du får et indblik i Roms overdådige kunst- og kulturskatte, og vi stiller ikke mindst skarpt på én af de helt centrale figurer inden for den italienske barok, kunstneren Michelangelo Merisi da Caravaggio, der med sine voldsomme, realistiske motiver og religiøse temaer fremmaler barokkens teatralske, intense og øjebliksbetonede motivverden i sine værker. Vi besøger nogle af Roms smukkeste kirker og fordyber os i deres billedkunstneriske udsmykninger fra old-kristne mosaikudsmykninger over middelalderlige freskomalerier til barokkens kapeller og altertavler. Vi besøger endvidere to af byens mest seværdige og betydelige kunstmuseer, hvor vi udforsker de righoldige samlinger af unikke værker fra renæssancen og barokken.

OBS: I vores trykte program står der ved en fejl, at vi skal stille skarpt på barokkunstneren Michelangelo, men der er altså tale om barokkunstneren Caravaggio. 

Download program for turen

Rejseledere:
Ruth Christensen, cand.mag. i kunsthistorie og italiensk, underviser i kunsthistorie ved FOF Aarhus. Ruth er særdeles berejst i Italien og har et indgående kendskab til Rom, som hun har opholdt sig i flere gange. Inge Merete Balslev Jepsen, kursussekretær ved FOF Aarhus.
Teknisk arrangør: Granada Kulturrejser, medlem af Rejsegarantifonden, nr. 1992.

Kom med til foredrag og infomøde inden rejsen
Foredraget afholdes af cand.mag. Ruth Christensen, som viser billeder fra Rom og nogle af de steder, som vi kan glæde os til at besøge, og oplyser om rejsens praktiske informationer.

Foredraget afholdes torsdag d. 29/9 kl. 19.00-20.00. Solsalen, Ingerslevs Boulevard 3, 8000 Aarhus C.

Pris:
Pr. deltager i delt dobbeltværelse: kr. 10.900,-
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.200,-

Inkluderet i prisen:
Fly, skatter og afgifter samt bagage. 4 nætter på centralt placeret 4-stjernet hotel i hjertet af Rom. 4 dage med halvpension med udsøgte måltider (mandag: aftensmad; tirsdag: morgenmad og frokost; onsdag: morgenmad og frokost; torsdag: morgenmad og aftensmad; fredag: morgenmad. (ekskl. drikkevarer)). Entréer og guide til alle steder vi besøger. Bustransport i Rom by. Bustransport Aarhus-Billund t/r.

Tilmelding:
Kun telefonisk tilmelding på 8612 2955, via mail til mail@fof-aarhus.dk eller ved fremmøde i FOF butikken, H. H. Seedorffs Stræde 7, 8000 Aarhus C.
FOF Butikken har åbent mandag-fredag kl. 10-15 samt torsdag kl. 10-16.30.
Husk at oplyse, hvem du evt. skal dele værelse med. Dobbeltværelse er kun muligt, hvis du selv på forhånd har truffet aftale om, hvem du skal dele værelse med, eller vi kan få det til at gå op.

Tilmeldingsfrist: d. 1. august 2022 

Depositum på kr. 2.000,- betales ved tilmelding.
Det resterende beløb betales d. 1. august 2022.

Framelding:
Framelding er mulig frem til d. 1. august 2022. Herefter kun muligt, hvis rejsen kan afsættes til anden side. Det indbetalte depositum refunderes ikke ved framelding.