Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Palermo, Sicilien. På tur med FOF Aarhus.

Palermo, Sicilien - Mad- og kulturrejse - dobbeltværelse

Kom med på denne tur til Palermo i påsken, hvor vi skal på madkursus med en lokal kok og opleve, sanse og smage på den mangfoldighed, som karakteriserer byen.

På turen vil vi opleve de gamle arabiske markeder, hvor handlere stadigvæk i dag ”abbannianu” (råber ud) om deres varer. Vi vil besøge gamle byzantinske kirker som blev til arabiske moskeer, for senere at blive forvandlet til katolske kirker i det normanniske rige. Vi skal også se de mange forskellige fontæner, palæer og byporte i barok-stil, som spanierne byggede under deres herredømme.

Download et program for rejsen

Madkursus med lokal kok

Et stort fokus på rejsen er den kulinariske del af Palermo. Vi skal på madkursus i Palermo, hvor en lokal kok vil være vores underviser i køkkenet og guide os igennem nogle af de sicilianske retter. Vi vil på hele turen smage mange forskellige traditionelle retter fremstillet af friske varer, som dyrkes lokalt, i nogle af de mange hyggelige små restauranter rundt i byen. Det sicilianske køkken er et udtryk for den kulinariske kunst udviklet på Sicilien siden oldtiden og er tæt forbundet med historiske, kulturelle og religiøse anliggender.

Rejseleder på rejsen er Giuseppe Magnasco, som er født og opvokset på Sicilien, hvilket gør, at han har et indgående kendskab til både kulturen og madscenen i Palermo, som han deler ud af. Giuseppe har gennem mange år undervist i siciliansk madlavning hos FOF Aarhus.

Se også muligheden for at tilmelde dig turen med enkeltværelse