Skip to content
Torv i Palermo, Italien. Rejse med FOF Aarhus.

Palermo Sicilien - Mad- og kulturrejse / Interesseliste

Palermo Sicilien - Mad- og kulturrejse / Interesseliste

Er du interesseret i at komme med på forårsrejse til Sicilien? Så tilmeld dig interesselisten og hjælp os med at få et indtryk af, hvor mange der ønsker at deltage.

Vi er i gang med at planlægge rejsen og vil gerne vide, hvor mange der er interesseret i at komme med, så vi kan planlægge turen bedst muligt. Du tilmelder dig interesselisten ved at tilmelde dig dette hold til 0 kr. Så får du besked, så snart der er nyt om rejsen, som kommer til at ligge i april.

”Uden at opleve Sicilien kan man ikke danne sig en idé af Italien. Her findes nøglen til at forstå det hele" (Wolfgang van Goethe).

På grund af den særlige geografiske beliggenhed har Sicilien været vært for mange forskellige folkeslag og kulturer, som hver især har efterladt sig sit præg. På denne tur til Palermo vil vi opleve, sanse og smage på den mangfoldighed som karakteriserer byen.

På turen til april vil vi opleve de gamle arabiske markeder, hvor handlere stadigvæk i dag "abbannianu" (råber ud) om deres varer. Vi vil besøge gamle Byzantinske kirker som blev til arabiske moskeer, for senere at blive forvandlet til katolske kirker i det Normanniske rige. Vi skal også se de mange forskellige fontæner, palæer og byporte i barok-stil, som Spanierne byggede under deres herredømme.

Et stort fokus på rejsen er den kulinariske del af Palermo. Vi vil nemlig også smage mange forskellige traditionelle retter fremstillet af friske varer, som dyrkes lokalt, i nogle af de mange hyggelige små restauranter rundt i byen. Det sicilianske køkken er et udtryk for den kulinariske kunst udviklet på Sicilien siden oldtiden og er tæt forbundet med historiske, kulturelle og religiøse anliggender.

Meget interessent er også udvalget af street food retter. For at nævne nogle er cassata, siciliansk cannoli, granita og arancini nogle af de mest berømte populære fødevarer, ikke blot regionalt, men også globalt.

Turleder på rejsen er Giuseppe Magnasco, som er født og opvokset på Sicilien, hvilket gør, at han har et indgående kendskab til både kulturen og madscenen i Palermo, som han deler ud af. Giuseppe har gennem mange år undervist i Siciliansk madlavning hos FOF Aarhus.