Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

Billedfrise af herregårdene Broholm og Hesselagergaard. FOF Aarhus på tur.

Herregårdstur – Fyns renæssanceherregårde

Herregårdstur – Fyns renæssanceherregårde

Turledere: Søren Broberg Knudsen, historiker og Klaus Højbjerg, kunsthistoriker, begge medarbejdere ved Dansk Center for Herregårdsforskning.

Tag med på tur til Fyn, når vi besøger en række af øens varemærker: herregårdene. På Fyn ligger herregårdene tæt, og især herregårdene fra 1500- og 1600-tallets renæssance er godt repræsenteret i landsdelen – en periode kendetegnet ved en magtfuld og velpolstret adelstand, der ikke veg tilbage for at bygge stort.

Vi starter turen med en rundvisning på Hesselagergaard på det sydøstlige Fyn, hvor kongens kansler Johan Friis i årene efter reformationen (1536) opførte en ny hovedbygning. Herregården er en af periodens tidligste nye herregårdsbyggerier, og med dens udsmykninger både udvendigt og indvendigt anses den som unik i dansk sammenhæng.

Efterfølgende besøger vi Broholm, hvor vi spiser en varm frokostanretning og nyder kaffe og dessert i herregårdens restaurant. Vi bliver vist rundt på herregården, hvis hovedfløj er opført i midten af 1600-tallet i tidens renæssancestil. Broholm er også interessant, fordi flere ejere sidenhen har sat deres præg på bygningen, og som i dag derfor fremstår med arkitektoniske træk fra flere forskellige århundreder.

Dagens sidste besøg er Egeskov, der er en såkaldt vandborg med mure, der løfter sig direkte op af den smukke sø, hvori den er opført. På Egeskov vises vi rundt, mens der også vil være mulighed for at gå rundt på egen hånd og opleve det omfattende haveanlæg.

Prisen er inkl. bus t/r, omvisning og besøg på Hesselagergaard, Broholm Slot og Egeskov Slot, varm frokostanretning inkl. én drikkevare samt kaffe og dessert.

Download program for turen

Dagsprogram:

Kl. 08.00: Afgang fra Musikhuset Aarhus, busholdepladsen, Valdemarsgade 1.
Kl. 10.15: Vi ankommer til Hesselagergaard, som er et privatejet gods, hvor vi får rundvisning af stedets nuværende ejer, Henrik Blixen-Finecke.
Kl. 11.45 (ca.): Vi kører fra Hesselagergaard mod Broholm Slot.
Kl. 12.00 (ca.): Ankommer vi til Broholm Slot, hvor vi skal nyde en god frokost efterfulgt af kaffe og dessert og ikke mindst en spændende rundvisning på slottet ved turlederne.
Kl. 15.15 (ca.): Går turen videre til det sidste stop, Egeskov Slot. Vi besøger det fascinerende slot og får omvisning af turlederne. Herefter er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i det smukke og omfattende haveanlæg, inden vi kører retur mod Aarhus.
Kl. 17.45 (ca.): Vi kører mod Aarhus. 
Kl. 19.45 (ca.): Forventet hjemkomst ved Musikhuset Aarhus.

Bemærk venligst: deltagelse forudsætter, at du er godt gående. Hvis du har særlige allergener, vi skal være opmærksom på ift. frokosten, skal du venligst give besked om dette ved tilmelding.