Skip to content
Uddrag af udstillingsplakat fra Louisiana, Udstillingen Tyskland 20'erne. Kunsttur med FOF Aarhus - efterår 2022.

Kunsttur til København - efterår 22

Kunsttur til København - efterår 22

Besøg på Dansk Arkitektur Center - DAC og Louisiana

Til efteråret sætter vi kursen mod København. I selskab med cand.mag. i kunsthistorie Ruth Christensen skal vi opleve kunsten, når vi besøger DAC, hvor vi udforsker udstillingen Vores Arkitektur, og det imponerende kunstmuseum Louisiana, hvor vi fordyber os i udstillingen Tyskland 1920'erne - Neue Sachlichkeit.

"Vilhelm Lauritzen Arkitekter har gennem 100 år skabt arkitektur, der fungerer godt for mennesker og for skiftende livssituationer. Oplev hvordan arkitektur er en del af dit liv og gør en forskel."

Udstillingen Vores Arkitektur tager os med på en rejse gennem vores liv og arkitektur, hvor funktion, kunst og design er i højsædet ud fra visionen om, at god arkitektur skal være anvendt kunst til alle – aldrig et privilegium for de få. Vi kommer med bag facaden på nogle af Danmarks mest ikoniske byggerier fra VEGA, Københavns Lufthavn og DR Byen til helt nye projekter som LIFE.

Efter en frokost på DAC Café, bevæger vi os nord for København, hvor vi skal besøge Louisiana. Her skal vi opleve udstillingen Tyskland 1920'erne – Neue Sachlichkeit der tager os med på en rejse gennem det brølende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920'ernes Weimarrepublik. I centrum står tidens markante bevægelse "Neue Sachlichkeit" og den nøgterne realisme, der spænder fra det krasse og satiriske til det knivskarpe, nærmest kliniske. Udstillingen har desuden et særligt fokus på fotografen August Sander og hans banebrydende, dokumentariske "gruppeportræt" af det moderne menneske.

Program for turen:
Kl. 07.00:
Afgang fra busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus.
Kl. 11.00: Forventet ankomst til Dansk Arkitekturcenter – DAC, hvor vi ser udstillingen: Vores arkitektur.
Kl. 12.15: Frokost på DAC Café. Efter frokost drager vi mod Louisiana.
Kl. 14.00: Forventet ankomst til Louisiana, hvor vi ser udstillingen med Tyskland 1920'erne - Neue Sachlichkeit.
Kl. 16.00: Afgang mod Aarhus.
Ca. kl. 20.00: Forventet ankomst til busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus.

Der skal tages forbehold for ændringer i programmet.
Inkluderet i prisen: entré, transport t/r, frokost (buffet) inkl. te/kaffe og et glas vin el. øl.