Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 8/6 kan du se hele vores efterårsprogram.

DR's koncertsal, København. På tur med FOF Aarhus.

Musiktur til DR Koncerthuset – Beethoven og Bruckner

Musiktur til DR Koncerthuset – Beethoven og Bruckner

To mesterværker står på programmet, når FOF Aarhus arrangerer en musiktur til DR Koncerthuset i København. Under ledelse af chefdirigent Fabio Luisi opfører DR Symfoniorkestret Bruckners 7. symfoni og Beethovens 3. klaverkoncert. Solisten er den unge pianist Tom Borrow.

Den spændende koncert indledes med Beethovens 3. klaverkoncert, som er både dramatisk, inderlig og fuld af virtuositet. Efter pausen følger den østrigske komponist Anton Bruckners monumentale 7. symfoni i E-dur, der typisk for Bruckner er skrevet for et stort, senromantisk symfoniorkester og indeholder hele hans karakteristiske klangverden af skønhed og højtidelighed.

Før koncerten får vi en rundvisning og en drink i DR Koncerthuset, og efter koncerten nyder vi en tapasmenu i Koncerthusets restaurant.

Optaktsforedrag inden turen:

Mandag d. 29. januar 2024 kl. 17.00-18.45 holder Leif V.S. Balthzersen foredrag om Bruckner og Beethoven om deres to musikværker i Solsalen, Ingerslevs Boulevard 3. Vær opmærksom på, at der ikke er oplæg om musikken i bussen til København. Foredraget er inkluderet i turens pris. 

 

Download program for turen

Program:

Mandag 29. januar 
Kl. 17.00-18.45: Optaktsforedrag, Solsalen.

Lørdag 3. februar 

Kl. 9.00: Afgang fra Musikhuset Aarhus, busholdepladsen, Valdemarsgade 1.

Kl. 12.00 (ca.): Ankomst til DR Koncerthuset.
Kl. 12.30: Rundvisningen Bag om koncerten med én af stedets eksperter efterfulgt af en drink i foyeren.
Kl. 14.00: Koncert: Beethoven - Klaverkoncert nr. 3, Bruckner - Symfoni nr. 7.
Kl. 16.30: Vi nyder en tapasmenu i DR Koncerthusets restaurant.
Kl. 21.30 (ca.): Ankomst til Aarhus, busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus.