Skip to content
Elg i Lille Vildmose. På tur med FOF Aarhus.

Naturtur til Lille Vildmose

Naturtur til Lille Vildmose

- naturpleje par exellence!

Turleder: John Simoni, biolog og naturvejleder

Lille Vildmose er Danmarks største fredede område - et sandt eldorado for naturelskere. Vi skal opleve masser af vild natur og et af Danmarks største naturgenopretningsprojekter, så tag med på en spændende tur til Lille Vildmose.

Naturplejen involverer dyr som Galloway kvæg, Konik heste, vildsvin, krondyr og som det eneste sted i Danmark, elge. Vi finder også Nordvesteuropas største lavlandshøjmose og store uberørte skovområder, der ser ud som de skove der prægede stenalderen. De uforstyrrede skove huser to par ynglende kongeørne, et par havørne og i moseområderne yngler flere tranepar, sangsvaner og utallige mængder af ænder og gæs. Naturplejen i Lille Vildmose er et forbillede for andre naturplejeprojekter i Danmark. Selv om vi ikke besøger området i yngletiden, kan mange af fuglene stadig opleves om efteråret, endda i større antal. Områdets historie og geologi kommer til at spille en stor rolle på turen.

Bemærk venligst: Det er en tur de fleste kan være med på. Der vil være flere busstop samt korte gåture af højst 2,0 km i jævnt terræn.

Program:

kl. 09.00: Opsamling ved Musikhuset Aarhus, busholdepladsen v. Valdemarsgade.
kl. 11.30: Muldbjergene - overblik over Tofte Mose. Frokost
kl. 12.30: Mod Tofte Sø tårnet – skarv, ænder og gæs og en god havørne lokalitet. Måske spotter vi elgene?
kl. 13.30: Portlandmosen og Høstemarksvej - chancer for trane og kongeørn
kl. 14.30: Lille Vildmose Centret
kl. 15.30: Vi drager hjem mod Aarhus igen! Cirka hjemkomst kl. 17.15.

*Mindre ændringer af programmet kan forekomme, hvis vind, vejr og fugle ikke følger vores planlægning. Vi vil ligeledes tage hensyn til deltagernes ønsker, hvis det er i flertallets interesse.

Prisen er inkl. bustransport i specialindrettet bus med borde, naturbibliotek, køkken og god benplads, undervisning og guide, lidt sødt til eftermiddagskaffen, kaffe/te og dansk vand ad libitum på hele turen. Yderligere øl og vand kan købes i bussen.

Medbring på turen: En velbjerget madpakke til hele dagen! Derudover medbring kikkert, vind og vandtæt tøj samt skridsikkert fodtøj.