Skip to content
Kærbakkens permahave på Samsø, tur med FOF Aarhus

Smagen af Samsø og Kærbakkens Permahave

Smagen af Samsø og Kærbakkens Permahave

Samsøs natur, ro og skønhed er ren terapi. Tag med til Samsø i august, hvor vi skal opleve øens herligheder, smage lækre specialiteter og dykke ned i den spændende verden af permakultur i Kærbakkens Permahave!

På Samsø kører vi ud til Issehoved og går en tur i Nordby før frokosten. Videre mod Stauns fjord og Langøre kører vi over heden, der er fantastisk i august! Herefter tager vi turen ind mod Toftebjerg og Besser for at ende i Ballen, hvor vi gør et lille ophold. Turen går dernæst til Brattingsborg og ender i Haarmark til kaffe. Alt i alt en skøn tur.

På turen bliver du meget klogere på permakultur, der i dag er yderst populært at dyrke på større arealer, men også i private haver. Kærbakkens Permahave er et eksempel på hvordan en almindelig, privat have kan omdannes til en selvforsynende skovhave, ved hjælp af permakultur-principper.

Turleder Birgit Rothmann skiftede for år tilbage karriere fra skoleliv til haveliv og i dag er hun ekspert i permakulturen. Birgit arbejder udelukkende med udbredelsen af permakulturen i dag og har bl.a. udgivet bogen Den spiselige permahave – med naturen som læremester.

OBS: Prisen er inkl. guide og foredrag om permakultur, frokost, eftermiddagskaffe samt færge og bustransport.
Formiddagskaffe og drikkelse til frokosten er ikke inkluderet i prisen.


Program for dagen:
8.00: Afgang fra Musikhuset Aarhus og dernæst færgeafgang fra Hou kl. 9.30
10.30: Ankomst til Samsø, hvor vi i bus kører mod Nordøen
12.00: Frokost hos Smagen af Øen, hvor vi smager lokale specialiteter fra øen. Her er der også mulighed for at købe lækre specialiteter med hjem
13.00: Guidet tur på øen fortsætter
14-17.00: Kærbakkens Permahave, hvor Birgit Rothmann fortæller om haven og stedet. Dernæst kaffe i haven
18.15: Færgeafgang fra Sælvig
20:00: Ankomst Musikhuset Aarhus