Skip to content
Corselitze Gods og kalkmalerier i Fanefjord kirke - tur til sydhavsøerne med FOF Aarhus

Sydhavsøerne - enkeltværelse

Sydhavsøerne - enkeltværelse

Tag med på tur, når vi drager mod syd og skal udforske sydhavsøerne i det sydlige Danmark

Tilmeldingsfrist: d. 25. juli.

Vi kører fra Musikhuset direkte over Fyn med kaffepause på rastepladsen tæt ved Nyborg, inden vi fortsætter ned over det sydlige Sjælland til en god frokost i Stege på Møn. På Møn skal vi besøge den specielle landsbykirke i Fanefjord og se de spændende kalkmalerier.

Vi tager videre via de små og charmerende øer Bogø og Farø til Falster, hvor vi bl.a. skal se mindestenen for den sagnomspundne Marie Grubbe. Vi holder kaffepause ved vandet, hvorefter vi tager til hotel i Nykøbing Falster, hvor vi skal overnatte og spise en god middag.

Dagen efter kører vi efter morgenmad mod øst, hvor vi udefra oplever det berømte gods Corselitze med de store bøgeskove, som gav digteren Adam Oehlenschläger inspiration til "Der er et yndigt land". Her ser vi også, hvad man kalder Danmarks største træ "Valdemarsegen".

Dernæst tager vi til Lolland, hvor vi spiser frokost i Sakskøbing. På Lollands sydkyst ved Rødby skal vi besøge det nye besøgscenter ved landets største byggeprojekt, Femern-forbindelsen. Her skal vi opleve den spændende model af det imponerende entreprenørarbejde, som forventes at vare 10 år.

Eftermiddagskaffen kan vi drikke, mens vi sejler fra Tårs på Lolland til Spodsbjerg på Langeland - og herefter kører vi via Svendborg over Fyn mod Jylland og kommer til Musikhuset ca. kl. 19.

Prisen er inklusiv: Kørsel i moderne turistbus, Storebæltsbro, 1 overnatning med morgenmad, aftensmad på dag 1, frokost på dag 1 og 2 samt bidrag til rejsegarantifonden. Ikke inkluderet i prisen: Kaffe samt drikkevarer til frokost og aftensmad.

Download program for turen

Program for turen:

Onsdag 31. august
08.00: Afgang fra busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus
10.00:  Kaffepause i Nyborg med mulighed for at købe eller selv medbringe kaffe
10.30: Vi kører nedover det sydlige Sjælland
12.30: Frokost i Stege på David’s
14.00: Vi besøger landsbykirken i Fanefjord, hvor hele loftet er fuld af spændende kalkmalerier
15.00: Vi kører via de små og charmerende øer Bogø og Farø til Falster og opsøger mindestenen for den sagnomspundne Marie Grubbe. Vi holder kaffepause med udsigt over det smalle farvand, hvor hendes mand sejlede folk over.
16.00: Vi kører til vores hotel i Nykøbing Falster, hvor vi spiser en god 2-retters middag.

Torsdag 1. september
07.30-09.00: Morgenmad på hotellet
09.00: Vi kører mod øst, oplever godset Corselitze, går en tur i parken og ser Danmarks største egetræ
10.30: Vi forlader Falster og kører over Lolland
12.30: Frokost på Oreby Kro
14.00: Vi ser Fermer-forbindelsen
19.00: Ankomst til Musikhuset Aarhus.

Prisen er inklusiv:Guide, kørsel i moderne turistbus, en overnatning på hotel med morgenmad og aftensmad, frokost begge dage, samt bidrag til rejsegarantifonden. Kaffe, drikkevarer til frokost og aftensmad er ikke inkluderet

Overnatning: Hotel Falster, Stubbekøbingvej 150, 4800 Nykøbing F.

Du kan også tilmelde dig turen med et dobbeltværelse.