Skip to content
Sønderborg slot, tur i grænselandet med FOF Aarhus

Tur i grænselandet

Tur i grænselandet

Tag på tur med højskoleophold til grænselandet!

Tilmeldingsfrist: den 15. april

Grænselandets historie er Danmarks historie, Europas historie, men også den lokale historie. Det er sammenstød og sammenspil, nationalitetskamp og nationalitetsblanding. På denne tur har vi fokus på grænselandets modsætningsfyldte historie, når vi besøger den nationale kamps højdepunkter, får oprullet historien på grænselandets slotte og kører langt ud på landet, hvor vi hører om Sønderjyllands fortid og fremtid.

Vi kører fra Aarhus og standser først ved Skamlingsbanken, engang hertugdømmet Slesvigs højeste punkt og et samlingssted for den danske bevægelse. Derefter kører vil til Knivsbjerg, der i tiden under tysk herredømme var Nordslesvigs højeste punkt og et samlingssted for de tysksindede sønderjyder. Om eftermiddagen ankommer vi til den historiske Rønshoved Højskole, der blev oprettet lige efter Genforeningen. På højskolen bliver vi vist rundt og spiser middag. Dagen slutter af med et klassisk højskoleforedrag og aftenkaffe i pejsestuen.

Næste dag kører vi til Sønderborg slot, hvor vi får rundvisning og herefter har mulighed for at gå rundt på egen hånd. Fra det ene slot drager vi om eftermiddagen videre til det næste, slottet Augustenborg i byen af samme navn, der er ved at genopdage sig selv som ”hertugby”. Efter slottene skal det handle om det landlige Sønderjylland. Turen går derefter gennem det smukke Nordals med færgen til Ballebro gennem det idylliske Sundeved, før vi til slut kører hjem mod Aarhus.

Praktiske informationer

Du kan både bo på dobbelt- eller enkeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse: kr. 100,-

Onsdag 1. juni kl. 09.30: Vi mødes ved busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus til opsamling 
Torsdag 2. juni kl ca 17.00-18.00: Vi ankommer tilbage til busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus

Prisen er inklusiv: 

  • Ophold på Rønshoved højskole ved Flensborg fjord.
  • Foredrag på Rønshoved Højskole.
  • Middag på dag 1.
  • Kage og kaffe til eftermiddag og aften på dag 1.
  • Morgenmad og madpakke på dag 2.
  • Entré og guidet tur på Sønderborg Slot. Bus og transport.

Prisen er ikke inklusiv: Madpakke til frokost på dag 1.

Covid-19: Man vil blive kviktestet ved ankomst til Rønshoved Højskole. Se skolens corona-retningslinjer her

Tilmelding:
Du kan tilmelde dig ved at ringe på tlf. 8612 2955, sende en mail til turleder Christian Egander Skov på chr.skov@fof-aarhus.dk eller ved henvendelse i FOF Butikken i H. H. Seedorffs Stræde 7, 8000 Aarhus C.

Turen afholdes i samarbejde med Grænseforeningen og Rønshoved Højskole.