Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Kunstværker af Frederik Næblerød, tur til Horsens Kunstmuseum og Odder Kunstmuseum med FOF Aarhus

Tur til Horsens Kunstmuseum og Odder Museum

Tur til Horsens Kunstmuseum og Odder Museum

Kom med på højskoledag med billedkunstner og cand.mag. i kunsthistorie Marianne Dall

Denne forårsdag skal vi fordybe os i udstillinger gennem omvisninger og indledende undervisning! Her er rig mulighed for at sætte fokus på billedkunsten og de arkitektoniske rammer, som kunsten indgår i.

Vi starter dagen med et oplæg af turleder Marianne Dall, som vil fortælle om udflugtsmålenes kunst, arkitektur og kultur samt uddybe kunstbegreber. Med denne indsigt bliver vi klædt godt på til museumsbesøgene.

Efterfølgende tager vi til Horsens Kunstmuseum, som danner rammerne for vores første stop. Her skal vi opleve særudstillinger af Frederik Næblerød, Anne Marie Ploug (udstillingen MORI MORI) samt Maria og Natalia Petschatnikov (udstillingen Fragile). Udstillingerne spænder vidt i materialevalg og stil og præsenterer os for samtidskunst udtrykt i ekspressivt og farverigt maleri, grafik og porcelæn. En museumsomvisning giver os dybere forståelse for kunstnernes materialevalg og udtryk.

Inden vi drager mod Odder nyder vi en frokost på den hyggelige Café Gran i Horsens. Herefter kører vi til Odder Museum, som ligger midt i Odder by i et skønt historisk kulturmiljø med den gamle Odder Vand- og Dampmølle i centrum. Her udforsker vi det unikke museum, inden turen går mod Aarhus.

Download program for turen.

Program for dagen:
09.00: Oplæg af Marianne Dall på Søren Frichs Vej 36D, lokale D1, hvor hun udfolder udflugtsmålenes kunst, arkitektur og kultur. Vi serverer kaffe/te.
10.00: Afgang fra Søren Frichs Vej med bus mod Horsens.
11.00: Forventet ankomst til Horsens Kunstmuseum. Vi går kl. 12:30 mod spisestedet (1 km).
12.45: Frokost på Café Gran. Smørrebrød med et glas vin eller øl.
13.45: Afgang mod Odder Museum.
14.15: Forventet ankomst til Odder Museum.
15.15: Afgang mod Aarhus. Forventet ankomst på Søren Frichs Vej  kl. 16.00.

Prisen er inkl. entré, omvisning, transport t/r, frokost (sæsonbestemt smørrebrød) inkl. vand og et glas vin el. øl.