Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Skulptur på Silkeborg Bad, tur med FOF Aarhus

Tur til Museum Jorn og Kunstcentret Silkeborg Bad

Tur til Museum Jorn og Kunstcentret Silkeborg Bad

Kom på højskoledag med billedkunstner og cand.mag. i kunsthistorie Marianne Dall

Tag med, når vi denne forsommerdag skal fordybe os i udstillinger gennem omvisninger og indledende undervisning! Her er rig mulighed for at sætte fokus på billedkunsten og de arkitektoniske rammer, som kunsten indgår i.

Vi starter dagen med et oplæg, hvor turleder Marianne Dall indfører os i den kunst, arkitektur og kultur, vi skal se på turen, og gør os klogere på kunstbegreber. Med denne indsigt bliver vi klædt godt på til museumsbesøgene. Efterfølgende tager vi til Silkeborg for at opleve det smukt beliggende Museum Jorn, der er placeret ved Gudenåen. Museet blev grundlagt af Asger Jorn, som er en af de mest betydningsfulde danske kunstnere i det 20. århundrede. Her er en prægtig permanent samling med vægt på billedkunstneriske værker af Jorn, som følger en kronologi fra 1920’erne og frem.

Herefter sætter vi kursen mod Kunstcentreret Silkeborg Bads kulturhistoriske bygninger. Her ser vi særudstillingen Way out of me af Anders Moseholm. Vi nyder også en frokost i Cafe Ørnsøs grønne omgivelser, før vi udforsker de charmerende udstillingsrammer. Omvisningen vil bringe os tæt på malerier med naturmotiver, som giver os rig mulighed for at reflektere over vores forhold til naturen.

Download program for turen.

Program for dagen:
09.00: Oplæg af Marianne Dall på Søren Frichs Vej 36D, lokale D1, hvor hun udfolder udflugtsmålenes kunst, arkitektur og kultur. Vi serverer kaffe/te.
10.00: Afgang fra Søren Frichs Vej med bus mod Silkeborg.
11.00: Forventet ankomst til Museum Jorn.
12.30: Afgang mod Silkeborg Bad. Ved ankomst spiser vi frokost.
15.15: Afgang mod Aarhus. 
16.15: Forventet ankomst på Søren Frichs Vej.

Prisen er inkl. entré, omvisninger, transport t/r, frokost inkl. et glas vin el. en øl.