Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Bloomsburygruppen og perioden fra 1905 til 1939 i Storbritannien, FOF Aarhus' Sommerhøjskole 2022.

FOF Aarhus' Sommerhøjskole 2022

FOF Aarhus' Sommerhøjskole 2022

Bloomsburygruppen og perioden fra 1905 til 1939 i Storbritannien

13.-17. juni

På sommerhøjskolen tager en perlerække af dygtige foredragsholdere dig med ind i Bloomsburygruppens verden og deres tid - i litteraturen, kunsten, musikken og historien. Vi rejser også ud i landet, da vi midt på ugen drager mod København, hvor du kan glæde dig til at opleve en litterær vandring i Virginia Woolfs ånd, en guidet tur på Davids Samling og en fælles frokost på Restaurant Koefoed, hvor vi skal nyde en Bornholmsk platte.

Det bliver en uge, hvor vi dykker ned i tiden, tankerne, personerne og skandalerne, selvfølgelig med kaffe, højskolestemning og sang.

Begyndelsen af det 20. århundrede var præget af opbrud, omvæltninger og nybrud. Den gamle verden gik på hæld, og en ny var ved at tage form. Men hvilken? Det spørgsmål blev omdrejningspunktet for tidens intellektuelle, for malerne, digterne, videnskabsmændene og journalisterne. I Storbritannien mødtes de i Bloomsbury-gruppen. Den toneangivende kreds talte forfattere som Virginia Wolf og E.M. Forster, malere som Duncan Grant og Roger Fry samt økonomen John Maynard Keynes. Alle søgte de nye veje for kunst og tænkning – og for deres private livsformer.

Undervisere på Sommerhøjskolen
Martin Husted, cand.mag. i historie
Vibeke Lundgren Nielsen, pianist og musikpædagog
Nick Bo Madsen, cand.mag. i filosofi og nordisk litteratur
Ruth Christensen, cand.mag. i kunsthistorie
Steen Søgaard, cand.mag. i musik

Download program for FOF Aarhus' Sommerhøjskole 2022
Download et kort over Solsalens placering

Praktiske informationer
Sommerhøjskolen omfatter syv foredrag fordelt på fire dage, samt en ekskursion. Hver dag serveres kaffe, hvilket er inkluderet i prisen. Madpakke kan medbringes, ellers kan let frokost købes i Go’Kaffe på Ingerslev Boulevard eller i Nabo Kiosk på Ingerslev Plads.

I tråd med højskoleånden starter vi dagene ud med fællessang, akkompagneret af Steen Søgaard på klaver.

Prisen er inklusiv alle foredrag, turen til København med bustransport, entréer samt frokost. Desuden kaffeservering under foredragene samt rundstykke den første dag.

Tilmeldingen åbner d. 1. februar. Deadline for tilmelding er d. 1. juni.

Sted: Solsalen, Ingerslev Boulevard 3 (ved Svømmestadion), 8000 Aarhus C.
Mødested ved busturen: Onsdag d. 15. juni er Valdemarsgade, busholdepladsen ved Musikhuset.