Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede til kunst ved Kulturhøjskolen

Kunst - Kulturhøjskolen

Kunst og arkitektur i Tyskland: Middelalder, renæssance og tidlig barok

Ved mag.art. Mette Smed

Vores naboland Tyskland er umådelig rigt på kunst!

Vi ser på eksempler på romansk og gotisk kunst, bl.a. kirker og borge, der får stor betydning som symboler for tyskheden i 1800-tallet. I 1500-tallets første halvdel arbejdede en række fremragende kunstnere: Albrecht Dürer, mester i tegning og grafik, Lucas Cranach, hofkunstneren der skabte lutheranismens billedsprog, Matthias Grünewald, der malede Isenheimeralteret, og Hans Holbein, der blev hofmaler for Henrik den ottende i London. Også Albrecht Altdorfer og Hans Baldung Grien malede spændende værker, præget af både katolicisme og renæssance.
1600-tallets krige forhindrer den store kunstudfoldelse, men o. 1700 begynder den store barok i kirker, slotte og haver.

Torsdage kl. 10:00-14:00
Hold nr.: 6094

Billede af Mette Smed, underviser i Kunst på Kulturhøjskolen i FOF Aarhus

Om Mette Smed
Mette Smed er mag.art. i Kunsthistorie, tidligere ekstern lektor ved Kunsthistorie, Aarhus Universitet. Hun underviser og holder foredrag over hele landet. Hos FOF Aarhus arrangerer Mette desuden kunstture.

Kunst er en del af Kulturhøjskolen.