Skip to content
Billede af komponist Carl Nielsen

Musik - Kulturhøjskolen

Mesterværker i senromantikken og den tidlige modernisme

Ved pianist og musikpædagog Vibeke Lundgren Nielsen

Gennem flere årtier på begge sider af år 1900 fyldte komponister fra hele Europa koncertsale og operahuse med et væld af storslåede romantiske mesterværker i alle genrer - fra intim kammermusik over store operaer og flot kirkemusik til gigantiske kor- og orkesterværker; musik fuld af både lyrisk skønhed og dramatisk intensitet.
Samtidig indvarslede nye klange og fremmede rytmer i begyndelsen af det 20. århundrede en ny tid, som senere hen skulle komme til at ændre den europæiske musiktradition radikalt.

Vi vil beskæftige os med musik af eksempelvis Mahler, Strauss, Sibelius, Carl Nielsen, Elgar og Debussy - og flere andre i det omfang, tiden rækker.
Ved hvert foredrag lægges der vægt på 1-2 hovedværker, hvis form og indhold belyses ud fra den pågældende komponists situation og inspiration samt tidens generelle og historiske omstændigheder.

Tirsdage kl. 09.30-13.30
Hold nr.: 6091

Billede af Vibeke Lundgren Nielsen
Om Vibeke Lundgren Nielsen
Vibeke Lundgren Nielsen er pianist og musikpædagog. Koncertvirksomhed som solist og kammermusiker. Tidligere lærer på Det Jyske Musikkonservatorium og Musikvidenskabeligt Institut ved Aarhus Universitet. Vibeke er endvidere rejseleder på FOF Aarhus' Operarejser.

Musik er en del af Kulturhøjskolen.