Skip to content

Alle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt søndag den 7. februar, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser
Billedfrise af forskellige komponister

Musik - Kulturhøjskolen

Mesterværker i senromantikken og den tidlige modernisme

Ved pianist og musikpædagog Vibeke Lundgren Nielsen

Vi fortsætter emnet fra efteråret og dykker ned i endnu en række mesterværker fra den spændende periode i tiden fra slutningen af 1800-tallet til årtierne ind i 20. årh.
En brydningstid, hvor den romantiske musiks traditioner og klange blev videreført side om side med helt nye rytmer og klange, som skulle komme til at ændre den europæiske musik radikalt.

I denne sæson vil vi beskæftige os med musik af f.eks. Richard Strauss, Rachmaninov, Poulenc, Vaughan-Williams, Stravinskij og Manuel de Falla.
Ved hvert foredrag lægges der vægt på 1-2 hovedværker, hvis form og indhold belyses ud fra den pågældende komponists situation og inspiration samt tidens generelle og historiske omstændigheder.


Tirsdage kl. 09.30-13.30
Hold nr.: 6091

Billede af Vibeke Lundgren Nielsen, underviser i Musik på Kulturhøjskolen i FOF Aarhus
Om Vibeke Lundgren Nielsen
Vibeke Lundgren Nielsen er pianist og musikpædagog. Koncertvirksomhed som solist og kammermusiker. Tidligere lærer på Det Jyske Musikkonservatorium og Musikvidenskabeligt Institut ved Aarhus Universitet. Vibeke er endvidere rejseleder på FOF Aarhus' Operarejser.

Musik er en del af Kulturhøjskolen.