Skip to content

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Det skal være trygt for dig at gå på aftenskole - se retningslinjerne for Covid-19

Retningslinjer ifm. Covid-19
Billede af Skydeselskabets pavillon i Riis skov

Besøg i Skydeselskabets Pavillon - og byvandring

Besøg i Skydeselskabets Pavillon - og byvandring

Tag med til foredrag og skovvandring samt frokost i Skydeselskabet pavillon i Riis Skov med byhistoriker Lars Holleufer og cand.mag./historiker Steen Ivan Hansen.

Når aarhusianerne før år 1900 skulle i skoven, gik turen til Riis Skov, for først efter 1896 blev skovene mod syd åbnet for publikum. Ved dette arrangement går vi i fodsporet på de glade udflugtsgæster.

Kl. 10.00 til ca. 11.30: Foredraget "Søndagsudflugten til den grønne skov" ved cand mag., historiker Steen Ivan Hansen
Der var ikke så mange andre muligheder for morskab på den ugentlige fridag, søndag, end at tage i skoven, i hvert fald for de fleste aarhusianere. I Riis Skov-skovene var der Salonen for de velstillede, Pavillonen for det jævne borgerskab og Ferdinandspladsen for arbejderklassen. Efter århundredeskiftet viste mulighederne sig også mod syd i Marselisborg-skovene på Terrassen, Varna og Thors Mølle.

Kl. ca. 11.30 til 12.30: Frokostmenu og 1 øl/vand efter eget valg.

Menu:
Laksetatar med syrnet fløde og citrus
Unghane med sommergrønt og sauce supreme

Kl. ca. 12.30 til 14.00: Kulturhistorisk vandring med Lars Holleufer i Riis Skov og Havebyen Marienlund

Riis Skov har en spændende historie – det var oprindeligt den eneste skov med offentlig adgang i Aarhus. Vi besøger Ferdinand pladsen – mødestedet for de rhusianske arbejdere – og Sjette Frederiks kro fra 1826 – det bedre borgerskabs foretrukne mødested. Skoven ligger smukt i et morænelandskab med en vidstrakt udsigt over Aarhus-bugten.
I Skovkanten ligger Havebyen Marienlund, der blev opført efter engelsk forbillede i årene efter 1. verdenskrig. Den var arkitekten Axel Höegh Hansens vision om bedre forhold for arbejderne. Oprindeligt var Aarhus Oliefabrik med i planerne, men senere blev de overtaget af Arbejdernes byggeselskaber, og så kom yderligere to havebyer til: Skovbakken og Riisvangen. Dem hører vi historien om på vandringen.

Prisen er inkl. foredrag, frokost og byvandring.