Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Billede-collage fra Klintegården i Aarhus

Byvandring: Klintegården og Trøjborg

Byvandring: Klintegården og Trøjborg

Klintegården fra 1935 hørte dengang til den mest mondæne bebyggelse i Aarhus. Det var forbeholdt borgerskabets privilegerede sønner og døtre at bo højt over byen med storslået udsigt over bugten.

På Trøjborg lå oprindeligt flere store lystejendomme, men i 1890 går bebyggelsen af et stort, nyt arbejderkvarter i gang med 5000 boliger - et rent spekulationsbyggeri, tre store fabrikker og et villakvarter til fabrikkernes funktionærer. Trøjborg blev rig på missionshuse - og bydelens beboere kom også til at fungere som filmstatister.

Til byvandringen med byhistoriker Lars Holleufer bliver vi klogere på bydelen, der oprindeligt var ét af de fattigste kvarterer i byen. I dag har særligt den unge generation forelsket sig i Trøjborg og sætter deres præg på livet og pulsen i bydelen.

Mødested: På hjørnet af Trøjborgvej og Skovvejen.