Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 27. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning/foredrag.

Læs retninglinjerne her
Billede af detalje fra et maleri af Beethoven. Musiktur med FOF Aarhus

Beethoven 250 år

Musiktur til Flensborg: Beethoven 250 år

Kom med på en begivenhedsrig tur til Flensborg med turleder mag.art. Leif V.S. Balthzersen!

Beethoven fylder 250 år i år, og det markeres i hele verden. Denne dag tager vi til koncert i det smukke Deutsches Haus i Flensborg og oplever først Beethovens flotte Leonore-ouverture nr. 3, hvorefter sopranen synger den dramatiske koncertarie Ah, perfido!.

Første del af koncerten slutter med Beethovens interessante, meget sjældent opførte terzet for tre solostemmer, Tremate, empi, tremate. Anden del bliver indledt med Mozarts vidunderlige alt-arie Parto, ma tu ben mio fra operaen La clemenza di Tito, hvorefter alle fire sangsolister og koret synger Mozarts elskede Kroningsmesse.

På turen mod Flensborg gør vi bl.a. holdt i Aabenraa, hvor Danmarks verdenskendte orgelbyggerfirma Marcussen & Søn har hjemsted. Her får vi en rundvisning i denne helt særlige virksomhed. Før koncerten, der foregår i den fine koncertsal Deutsches Haus i Flensburg, spiser vi en let anretning på Bov Kro, som er en af Danmarks ældste kroer.

Beethovens musik bliver forinden turen gennemgået ved et optaktsforedrag med mag.art. Leif V.S. Balthzersen.

OBS: Vi kører i 2 busser, så vi kan holde god afstand pga. Covid-19. Alle deltagere vil have mulighed for at sidde på egen sæderække. Hvis restriktionerne ændrer sig, og det bliver forsvarligt at sidde med mindre afstand, vil vi dog køre i 1 bus. Af hensyn til sikkerheden skal alle deltagere medbringe mundbind på busturen.

Det praktiske:
Tilmeldingsfrist: 1. oktober
Afgang fra busholdepladsen ved Musikhuset Aarhus.
Prisen er inkl. koncertbillet i bedste kategori, rundvisning, optaktsforedrag, bustransport og aftensmad (let buffet, 1 øl/vand/vin og 1 kop kaffe).
Husk at meddele, hvem du eventuelt ønsker at sidde sammen med ved koncerten.
Optaktsforedrag: mandag den 19. oktober 2020 kl. 19.00-21.00 i Solsalen, Ingerslevs Boulevard 3.

Download program for turen