Skip to content

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Det skal være trygt for dig at gå på aftenskole - se retningslinjerne for Covid-19

Retningslinjer ifm. Covid-19
Billede af sort sol ved vadehavet

Naturtur: Sort sol og Vadehav

Naturtur: Sort sol og Vadehav

Ikke bare synet af Sort Sol er fantastisk, men også lyden af de tusindvis af vinger er en oplevelse, når stærene passerer henover hovedet. Det mærker vi på denne naturtur, hvor vi oplever det største naturfænomen på disse breddegrader

Vadehavet byder om efteråret på enorme flokke af fugle på vej mod vinterens rastepladser. Gæs og ænder samt et utal af vadefugle ”tanker” op i Vadehavets enorme spisekammer, for at kunne imødegå turens strabadser.

Dette overflødighedshorn af forskellige fugle udgør selv en fødekilde, hvilket betyder, at der samtidigt er store chancer for at se rovfugle som havørn og vandrefalk, eller den mest imponerende af dem alle: jagtfalken!

Vi slutter dagen med at opleve Sort Sol. Vejret bestemmer hvor, men sandsynligvis ved Møllehus eller Gottes Kog. Stærene går ofte til ro i rørskovene på den tyske side af grænsen, så det er derfor nødvendigt at medbringe pas. Der bliver mulighed for et kortvarigt indkøb i Tyskland. Efter en forhåbentlig veloverstået Sort Sol serveres en efterårsmenu i felten, garneret med dagens oplevelser.

Praktiske informationer
Turleder: Naturvejleder og biolog John Simoni, indehaver af firmaet Natours.dk.

Medbring på turen: Kikkert, vind- og vandtæt tøj, skridsikkert fodtøj, en madpakke til frokost og pas.

Tilmeldingsfrist: den 1. oktober.

Bemærk: Vi kører vi i John Simonis store naturbus med god plads.

Afgang:
Kl. 09.30: Opsamling på p-pladsen ved Egå Engsø, ved Hundetræningsbanen på Viengevej.
Kl. 10.00: Afgang fra busholdepladsen, Valdemarsgade ved Musikhuset.

Prisen er inklusiv bustransport i specialindrettet bus med borde, naturbibliotek, køkken og god benplads, undervisning, guide, lidt sødt til eftermiddagskaffen og aftensmad bestående af gryderet med hjemmebagt brød og drikkevarer. Dertil kaffe/te og danskvand ad libitum på hele turen.