Skip to content

Glæd dig til d. 7. december, hvor du kan gå på opdagelse i alle forårets aktiviteter!

Børn i dagtilbud, som laver tegn til tale - babytegn i FOF Aarhus

Online Babytegn - for dig i dagtilbud

Online Babytegn - for dig i dagtilbud

Online babytegn for pædagoger, pædagogmedhjælpere, -studerende og dagplejemødre

Rundt omkring i Danmark bliver rigtig mange børn undervist i babytegn. Deres forældre har fundet ud af, at babytegn er et helt unikt redskab til at gøre hverdagen lettere. Barnets finmotorik er nemlig klar til at lave tegn allerede omkring de 9 måneder, mens de talte ord først kommer senere.

Babytegn giver børnene mulighed for at kommunikere med dig, som er en af de vigtige omsorgspersoner i deres første leveår. Børnene kan også indbyrdes blive bedre til at forstå hinanden ved at bruge tegnene, før tunge og muskler er klar til at forme alle de svære ord. Med babytegn kan børnene fortælle dig, om de er sultne, tørstige, vil have mere, er trætte eller noget helt andet. Det er vigtige informationer at få i en travl dagligdag i dagtilbuddet.

Kurset anbefales til dig, der arbejder professionelt med børn i aldersgruppen fra 9 mdr. og op til 3-4 års alderen.

Tegnene udskiftes undervejs og følger dermed barnets udvikling og sikrer optimal kommunikation. Barnet får altså nogle redskaber til at kunne udtrykke sine behov, følelser og interesser, langt før de er i stand til at udtrykke dem med ord.

Underviser Inge Blok Jørgensen er uddannet fysioterapeut og har selv 3 års erfaring med arbejdet i daginstitution, og hun er dermed bekendt med, hvilke udfordringer du står med i det daglige.

Undervisningen foregår via undervisningsplatformen Zoom. Inden kursets start bedes du downloade programmet. Se hvordan du downloader Zoom her (PDF).