Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Netværk for par i fertilitetsbehandling

Netværk for par i fertilitetsbehandling

Overvejer du at være en del af et fællesskab med andre kvinder og mænd, som er berørt af ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling, kan dette netværk måske være noget for dig. Familieterapeut og fertilitetssygeplejerske Maria Salomon har gennem årene lyttet til mange par, der har ønsket at komme i kontakt med andre i lignende situation, og hun har personligt faciliteret flere end 100 opstartende netværksmøder af denne art.

Netværkene bør ses som en ekstra dimension, der bidrager med en støtte og forståelse, som dit eget personlige netværk ikke kan i samme grad. Maria Salomons erfaring med netværksdannelse er, at det er forskelligt hvor meget og hvor længe man har glæde af netværkene. Nogle gange får man venner for livet, andre gange vil det blot gøre gavn i en kortere periode med inspiration, læring og måske personlig udvikling – kort sagt, man er med så længe, det giver mening.

Netværksforløb:
Første møde:

  • Maria faciliterer de to første møder, derefter fortsætter gruppen på egen hånd.
  • Hvert møde varer 2 timer.
  • Du kan være før, under eller efter fertilitetsbehandling, med eller uden barn.
  • Formålet med opstartsmøderne er at hjælpe gruppen med at skabe en god gruppedynamik, med respekt og rummelighed for hinandens forskellige historier, overvejelser og beslutninger.
  • På første møde fortæller Maria om sine erfaringer fra tidligere netværk, vi taler om fortrolighed og tavshedspligt. Vi deler historier og taler om jeres forventninger til netværket.

Andet møde:

  • På andet møde beslutter man, om man vil være en del af netværket og gruppens fremtidige mødeform aftales, dvs. hvor tit gruppen ønsker at mødes, samt tid og sted for første møde.
  • I løbet af de to møder vil I have delt forskellige historier og dilemmaer. I vil have lært hinanden at kende i et trygt rum.
  • Hvis I i løbet af de to møder kan mærke, at det af en eller anden grund ikke giver mening for jer, lader I blot være med at melde jer ikke ind i netværket eller orienterer Maria.