Skip to content
Billede af Margrethe Clausen, cand. merc. I finansiering fra Århus Universitet. Tidligere aktieanalytiker og er desuden underviser i Økonomi på Erhvervsakademiet Dania.

Aktieinvestering for begyndere - online kursus

Aktieinvestering for begyndere - online kursus

Lær at investere i aktier på egen hånd uden om bankerne

Dette kursus er til dig, der lige er kommet i gang eller vil i gang med selv at købe aktier med henblik på en langsigtet investering - eksempelvis pension eller opsparing.

På det online kursus kommer vi omkring:

  • Fordelene ved at investere selv, risikoen og den indsats, man skal regne med at lægge for dagen. Introduktion til begreber som risikoprofil, langsigtet investeringsstrategi og -principper, aktiv og passiv investering. Oversigt over de forskellige handelsplatforme, priser, fordele og ulemper og herunder beskatning. Oversigt over de steder, du kan få information om markederne og aktier.
  • Hvad er en aktie, og hvad kan du forvente af afkast ud fra et historisk perspektiv? Basale investeringsprincipper, entry- og exitstrategi og porteføljepleje. Hvilken strategi passer bedst til dig?
  • Introduktion til investeringsforeninger (herunder ETF’er) og obligationer. Metoder til at udvælge aktier med afsæt i en fundamental analyse.

Vores underviser, Margrethe, laver 3 videoer, som du kan se, når det passer ind i din hverdag.

  • Den første video: Teori og investeringsprincipper.
  • Den anden video: Investering i praksis og passiv investering.
  • Den tredje video: Aktiv investering og aktieanalyser.

Derudover har du mulighed for at stille spørgsmål om videoerne til underviseren på mail i løbet af hele kursusperioden.

Videoerne sendes til dig pr. mail, én om ugen, og de har en varighed på 1-2 timer pr. gang. De kan afspilles, når du har lyst, og du kan spole og pause, så det hele kan læres i dit eget tempo. Du kan også gense videoerne.