Skip to content

Tak for din interesse. Fra d. 28. september kl. 17.00 kan du desværre ikke tilmelde dig kurser, fordi vi opdaterer alle aftenskolens IT-systemer. Tilmeldingen åbner igen d. 2. oktober kl. 07.00. Vi glæder os til at høre fra dig.

Collagekursus | FOF Aarhus | Pia Frank

Collage ugekursus

Collage ugekursus

Har du lyst til at fordybe dig i collageuniverset og skabe billeder med saks og lim? 

Collage er et billede, som er dannet af forskellige dele af materiale. Det kan fx være en kombination af pålimede genstande, tegning og maling. På kurset får du en introduktion til collage, teknikker og materialer. Materialerne kan fx være billeder/udklip i papir eller pap, avisudklip, etiketter, billetter og meget andet. Du fastgør dine materialer til fx karton, et maleri, en plakat mv., så der opstår en kunstnerisk helhed.

Undervejs på kurset, vil du blive guidet i diverse collageteknikker samt få gode råd og fif, så du kan finde dit eget udtryk, og fortælle din helt egen historie. Du skal selv indsamle materiale inden kurset, så collagen bliver din historie. Du kan fx finde blade, magasiner, billedbøger eller plakater. Det kan også være gamle malerier fra dine gemmer og et besøg i genbrugsen. Et godt tip: Hvis der foregår så lidt som muligt på materialet, hvor du fastgør din collage, så er der mest mulig plads til at fortælle din historie eller lave en god komposition.

På kurset er der plads til at tænke konstruktivt og skabe nyt. Løsriv dig gerne fra de fastlåste normer og kast dig åbent ud i opgaven. Vi bruger de elementer, vi har omkring os, forandrer det og giver de genkendelige elementer et nyt liv. Det er netop i denne proces, at du vil opleve den kreative kraft og opdage et nyt syn på verden.

Klip gerne så meget som muligt ud inden kurset, så du har noget materiale at arbejde/lege med fra start, og så du undgår at bruge mødegangene på at bladre og klippe. Da collagen skal tørre ind imellem, er det en god ide at have gang i flere collager samtidig.

Der vil være materialeudgifter til limlak og pensler på kurset. Underviseren medbringer billedbøger mv., som kan bruges. Måske vil du også kunne bytte og låne ved andre kursister.