Skip to content

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Det skal være trygt for dig at gå på aftenskole - se retningslinjerne for Covid-19

Retningslinjer ifm. Covid-19
Billede af klassisk oliemaleri af Sebastian Graneberg

Klassisk realistisk oliemaleri og farvelære

Klassisk realistisk oliemaleri og farvelære

Du bliver introduceret trin for trin for teori og praksis i at arbejde realistisk med farver og oliemaling med klassiske metoder fra 1800-tallet.

Kurset kan ses som svarende til opstartssemesteret på et klassisk kunstakademi, og det giver dig grundlaget for at kunne arbejde videre selv eller søge ind på en kunstuddannelse i udlandet. Men der er ingen forventning om, at man er professionel, kunstuddannet eller er på et bestemt niveau, da vi starter fra bunden med at introducere basale oliemale- og farveprincipper. Vi arbejder seriøst og selvstændigt og lærer håndværket oliemaleri.

Vi starter hver mødegang med en introduktion til teori eller praksis, og så laver vi selvstændige studier med feedback og vejledning undervejs. Du kan sagtens arbejde med selvvalgte subjekter, ellers er der mulighed for at lave still life, studier af buster, life model samt studier af klassiske mesterværker.

Hensigten er at blive kendt med de forskellige materialer, metoder og muligheder, der klassisk bliver brugt.

Kurset er særlig relevant for dig, som gerne vil søge ind på uddannelser i Danmark, fx Animationsskolen, eller et klassisk akademi i udlandet såsom The Stockholm Academy of Realist Art, hvor flere tidligere elever efter kurset er blevet optaget.

Medbring materialer:
Lærred eller lærredspapir, pensler, samt minimum 5 oliefarver: Hvid, gul, rød, blå samt Umbra. Terpentin må ikke medbringes, brug linolie istedet.
Hjælp til materialer og indkøb kan gives over undervisers mail, eller ved første gang.

Max. 10 deltagere på holdet.