Skip to content
Pensler til akrylmaleri ved malekursus ved FOF Aarhus

Malerværksted og kunstforståelse - sommerkursus

Malerværksted og kunstforståelse - sommerkursus

Det er vidunderligt at male og at se hvordan billedet vokser frem på lærredet og udvikler sig til noget helt andet end det du lige havde forestillet dig.

Dette kursus er for dig, der har behov for at blive skubbet videre i det kunstneriske arbejde. For dig der trænger til inspiration og vejledning. For dig der vil rive en uge ud af kalenderen og fordybe dig i farver og materiale.

Du vil blive præsenteret for mindre øvelser og større opgaver. De mindre øvelser træner håndværket eller varmer den kreative hjernehalvdel op. De større opgaver danner udgangspunkt for egentlige malerier. De større opgaver er åbne, de kan vælges til og fra og de kan udsættes for alverdens fortolkninger.

Kurset indeholder oplæg om forskellige kunstnere og deres arbejder. Vi aflurer kunstnernes teknikker og metoder og ser hvordan de kan bruges i vores egen kunstneriske proces.

Mens du fordyber dig i dit maleri, går underviseren rundt og vejleder. Og så tager vi fat i overheadprojektoren, viftepenslen, fotooverførsel, slagmetal, collage, tusch, pasteller osv., efterhånden som behovet opstår.

Som udgangspunkt bruger vi akrylmaling. Men andre redskaber som grafit, akvarel eller højtryk kan også indgå. Vi bruger ikke oliemaling.

Du får mest ud af kurset, hvis du har lidt erfaring med maleri, så du ikke skal starte helt fra bunden. Begyndere kan få særskilt begynderundervisning, men da det er rarere at være blandt ligesindede, vil begyndere få mere ud af begynderholdene i uge 27 eller uge 30

Der undervises dagligt fra 9.00 til 13.35. Så er der tid til at nyde solen resten af dagen.

Informationsark med materialeliste udsendes i god tid før kursusstart.
Der bliver opkrævet et beløb til fællesmaterialer