Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

Alle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt mandag den 5. april, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billedefrise fra Chapelle Matisse i Vence, Frankrig og Rothko Chapel i Houston, Texas.

Henri Matisse og Mark Rothko: Farvens mestre

Henri Matisse og Mark Rothko: Farvens mestre

Vi vil beskæftige os med to centrale positioner i modernismens historie og realiseringen af to absolutte mesterværker fra det 20. århundrede: Chapelle Matisse i Vence, Frankrig og Rothko Chapel i Houston, Texas.

Matisse bryder igennem med Fauvismen i Frankrig i 1905 og udvikler herefter sin helt egen personlige stil, som er karakteriseret ved et fladebetonet maleri med forenklede former og farven som et centralt element. Rothko arbejder sig igennem forskellige "ismer", men er i særdeleshed kendt for sin betydelige rolle inden for den abstrakte ekspressionisme og Color Field Painting i 1950'ernes og 1960'ernes Amerika.

På kurset får du mulighed for at lære om de to meget forskellige kunstnere, for hvem arbejdet med farven var omdrejningspunktet for deres kunstneriske praksis. Vi ser nærmere på deres liv og værkproduktion, men vil have særligt fokus på arbejdet med den indvendige udsmykning af henholdsvis Chapelle Matisse og Rothko Chapel.

Kurset henvender sig til alle, som interesserer sig for moderne kunst.