Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 27. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning/foredrag.

Læs retninglinjerne her
Billede af barn der laver mad på Arsarin madskole i FOF Aarhus

Arsarin - en unik madskole for 9-12-årige

Arsarin - en unik madskole for 9-12-årige

Vil du være med til at lege med mad?

Omsorgsfuld, hjertevarm og mad-skarp - dét møder du, når du træder ind i køkkenet og hilser på de voksne hos Arsarins Madskole. Og så møder du en flok seje børn og unge, der ligesom dig er madentusiaster, madnørder eller bare glad for mad.

Arsarins Madskole er for børn og unge med særlige behov, der gerne vil udforske maduniverset og blive klogere på bl.a. råvarer, ernæringsværdier, madteknikker og madkultur - og møde andre madentusiaster.

På holdet vil du være sammen med 3-8 andre, når I sammen laver mad. Madskolen er for alle, uanset hvem du er, men den er især rettet mod folk med autisme, ADHD, angst, depression, OCD m.m.

Bemærk: Inden tilmelding vil du til en kort samtale med Anja afklare, hvilken gruppe på madskolen, du eller dit barn vil passe bedst ind på. Læs mere om samtalen og tilmelding nedenfor.

Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer ifm. Covid-19. Læs nærmere om vores retningslinjer.

 • Hvordan er det at gå på madskolen?

  Du vil altid være sammen andre, men holdene er små, så der er god tid til at udfolde sig og få hjælp i køkkenet.

  Du er ikke alene med det, du går og tumler med. Alle er velkomne, og vi sammensætter holdene, så det hele matcher med personligheder.

  Du bliver aldrig tvunget til smage, hvis du ikke har lyst, og du har hver gang mulighed for at sætte dit præg på din egen ret.

  På madskolen skal vi: Hygge os, høre om madkulturen, lave mad efter opskrift og med freestyling, spise og rydde af og holde gode pauser, så du kan ånde under hele processen.

 • En skole med forskning i ryggen

  Initiativtageren til Arsarin Madskole, Anja Arsarin Olsen, er kandidatstuderende i Idræt og Sundhed. Madskolen er en del af et universitetsprojekt, som skal skabe god maddannelse og fremme trivsel, udvikling og læring for madskolens elever. I alt hvad vi laver på madskolen bestræber vi os derfor på at følge det, som den gældende viden på området anbefaler.

  Som forælder kan du gøre en kæmpe indsats for projektet for at fremme trivsel, udvikling og læring ved at besvare 3 spørgeskemaer (før og efter forløbet) og eventuelle interviews. Al dataindsamling vil foregå anonymt, og børn vil kun blive interviewet i selskab med deres forældre.

 • Om Anja Arsarin

  Anja har arbejdet med børn, unge og voksne i alle aldersgrupper - fra spædbørn til voksne. Gennem 1,5 år har hun arbejdet på Viby Skole i Aarhus, hvor hun især har hjulpet til i specialklasserne i indskolingen og udskolingen og været skolepædagog. Anja hjælper stadig fast ude i klubben, hvor hun arbejder med mange børn og unge både med og uden særlige behov. “Jeg elsker at få indsigt i nye sjove lege og høre, hvordan børnene har det”, fortæller hun. Og så har Anja stået for sjove madworkshops både for indskolingen og mellemtrinnet på skolen i ferierne.

 • OBS: Vigtig information inden tilmelding

  Har ovenstående gjort dig nysgerrig, og vil du vide mere omkring projektet?

  Så kontakt Anja på anja.arsarin@gmail.com hvor du fortæller lidt om dig selv og dit barn, og så vil hun sætte jer nærmere ind i forløbet.
  Her aftaler vi også en samtale (ca. 30 min), hvor du sammen med Anja kan tale om, hvilken gruppe der vil passe bedst til dit barn, hvor på spektret dit barns eventuelle diagnose ligger, og hvilke behov dit barn har. På den måde sikrer vi, at alle kommer ind i den rigtige gruppe og får en god oplevelse på madskolen.

  Samtalen vil foregå i august, og vi kan gøre det online (fx over Zoom), hvis et fysisk møde ikke er muligt.

  Bemærk: Efter samtalen kan du tilmelde dig madskolen på siden her.

  Vi glæder os til at se dig!