Skip to content

Vi oplever travlhed og forsøger at besvare alle telefoniske henvendelser. Kan du ikke få fat i os, så send os meget gerne en mail.

mail@fof-aarhus.dk

Vi har fået ny hjemmeside og arbejder på at løse tekniske problemer. Hvis du har foretaget et køb online mellem den 24/6-6/7 og IKKE har modtaget en bekræftelse og faktura pr. mail, bedes du kontakte os.

Billede af Gylden mjød fra Malling Mjød

Mjødsmagning

Mjødsmagning | FOF Aarhus

Mjød er langt mere end sit gamle støvede vikinge-image. Det er ikke øl, som mange tror, men i stedet honningvin, som er lavet på honning, vand og gær i sin rene form tilsat urter, frugt og krydderier for en mere kompleks smag.

Denne aften kan du smage en række forskellige mjøder og lære mere om mjødens historie – alt sammen i autentiske omgivelser hos Malling Mjød, et moderne mjøderi, der ønsker at trække den gamle drik ind i det 21. århundrede.

Michael Skjøtt Jørgensen og Torben Mølgaard-Andersen er de passionerede gastronauter bag Malling Mjød, som denne aften deler ud af deres store viden. 

Om Malling Mjød 
Mjøden har sine rødder i Afrika, men har i norden perfekte vilkår på grund af vores kølige klima, der giver en langsom modning og fermentering. Som det eneste kommercielle mjøderi i Europa laver Malling Mjød tørre mjøder, som et alternativ til druevine. Malling Mjød har gjort op med tidligere tiders tunge, søde, mørke mjøder og laver vine med en lettere profil, der passer til de moderne køkkener fra Europa til Asien.

Dogmet for alle Malling Mjøds vine er ’det lokale’. Alle vine er derfor lavet på dansk lokal honning og frugter og urter samlet af Malling Mjød selv i det østjyske. Alle mjøder er årgangsmjøder, da både honning og frugt er fra samme år. Det giver variation, alt efter hvordan vejret har været det givne år.

Aftenens forløb:

  • Velkomst

  • Kort rundgang i det lille mjøderi, hvor vi ser maskinparken

  • En præsentation af Michael og Torben

  • Kort indføring i mjødhistorien og fabrikationen af mjød

  • En præsentation af MM's historie og nuværende produkter

  • Smagning af ca. 7-9 mjøder inkl. lav-alkoholmjød og mjød efter champagnemetoden (hver mjød får en snak med på vejen). Deltagerne er mere end velkomne til at bryde ind og spørge og diskutere

  • Afslutning, skål og salg til dem, der ønsker en flaske med hjem

Læs mere om Malling Mjød her.