Skip to content
Vegansk familiemad, FOF Aarhus.

Vegansk familiemad

Vegansk familiemad

Savner du inspiration og ideer til nemme og lækre sunde retter som hele familien kan lide?

Vi ved, at vi skal spise flere planter for sundheden, men i en travl hverdag kan det knibe med at få ideer til nye sunde retter på bordet - det skal være overskueligt og lækkert! På dette kursus kan du få nye idéer og hands-on på lækker og sund plantemad, som er familievenlig.

Vi kommer omkring grundprincipperne i et plantebaseret køkken, som lægger grundlaget for næringsrigt måltid, hvordan du tilbereder bælgfrugter (linser og bønner), så det er smagfuldt og letfordøjeligt, hvordan du forbedrer smagen og konsistensen i maden, hvordan du frembringer aromaen i krydderierne, hvordan du kan forberede og opbevare dine grøntsager og hvad vi bruger for at erstatte mejeriprodukter. Alle smagsløg bliver tilfredsstillet! Der vil være en gennemgang af planternes egenskaber, og hvordan de tilberedes på forskellige smagfulde måder, så alle i familien bliver lækkersultne. Når først basisvarerne er hjemme, vil det gøre det nemmere at lave mad i en travl hverdag.

Alt efter årstidens grøntsager vil vi lave retter som glutenfri pizza, grøntsagsrøsti, tortillas/wraps, veganske pandekager, regnbuens veggieruller med sauce, ovnbagt falafel og pitabrød, glutenfri wok, glutenfri grøn lasagne, vegansk bolognese, pasta med linser og linsepostej. Kosten er så vidt muligt glutenfri. Ingredienserne er 100% plantebaserede og så vidt muligt glutenfri.