Skip to content

Alle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt søndag den 7. februar, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser
Billede af persisk mad, madkursus med Mehran Zandian hos FOF Aarhus

Mine persiske livretter

Mine persiske livretter

En persisk middag kan virke overdådig, nærmest malerisk, med sine farverige risretter, gryderetter, dips, salater og søde sager.

Kunsten ved det persiske køkken er, at man stadigvæk skal kunne smage råvarerne, og at maden ikke bliver overkrydret eller for stærk. Persisk mad er nemlig ikke stærk. Det er derimod et meget smagfuldt og sundt køkken!

På dette spændende kursus kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh (små retter), den magiske safran fra Iran med sin solgule farve og persisk rosenvand, som hyppigt bliver brugt i de delikate desserter. Vi vil også løfte sløret for hemmelighederne bag den perfekte polo, som er persisk dampet ris med sprøde rischips!

Du lærer bl.a. at lave:

  • Den dejlige gryderet, khoreshte karafs, som er lam med krydderurter og soltørrede lime
  • Kyllinger i safran- og limesauce med berberisbær
  • Dampet juvelris med rosiner, berberisbær, nødder, kandiseret appelsin, rosenvand og safran
  • Den dejlige yoghurtdip med babyagurker og mynte
  • Den aromatiske yakh dar behesht, som er risbudding med kardemomme og rosenvand 
  • Vi smager også på populære persiske pickles, såsom sprøde saltede babyagurker, syltede vilde skalotteløg og eddikesyltede hvidløg.

Medbring: Drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter der er gode at gemme.

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.