Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

Alle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt søndag den 7. februar, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af persiske livretter til jul ved FOF Aarhus, madkursus

Persiske livretter til jul

Persiske livretter til jul

Har du lyst til at pifte de klassiske retter på julefrokostbordet op i år - eller måske bare finde spændende, ny inspiration til smagfulde retter?

En persisk middag kan virke overdådig, nærmest malerisk, med sine farverige risretter, gryderetter, dips, salater og søde sager. Kunsten ved det persiske køkken er, at man stadig skal kunne smage råvarerne, at maden ikke bliver overkrydret eller for stærk. Persisk mad er nemlig ikke stærk. Derudover er det et super sundt køkken!

På dette spændende kursus kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh (små retter), den persiske and som et dejligt alternativ til den traditionelle juleand, den magiske safran fra Iran med sin solgule farve og persisk rosenvand, som hyppigt bliver brugt i de delikate desserter. Vi vil også løfte sløret for hemmelighederne bag den perfekte polo, som er persisk dampet ris.

Du lærer bl.a. at lave:

  • Den dejlige gryderet, khoreshte fesenjoon, persisk and med granatæble og valnøddesauce. Et godt alternativ til juleanden!
  • Den lækre cremede yoghurt-dip mâste boorani med kanel.
  • Dampet juvelris med rosiner, berberisbær, nødder, kandiseret appelsin, rosenvand og safran.
  • Vi tager en tur op i det grønne bjerg ved det Kaspiske hav og laver egnens mest populære ret, zeytoon parvardeh.
  • Persisk marcipankonfekt med rosenvand og pistacie.
  • Vi smager på populære persiske pickles, såsom sprøde saltede babyagurker, syltede vilde skalotteløg og eddikesyltede hvidløg.