Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du tilmelde dig alt.

Haiku-digte i naturen, kursus i FOF Aarhus

Haikudigte om naturen

Haikudigte om naturen

Oplev naturen kreativt - skab flotte billeder og haiku-digte

Har du lyst til at få et kreativt frirum under åben himmel, hvor du får naturen helt ind under huden, kan slippe kreativiteten fri, folde sanserne ud, se, dufte, mærke og lytte?

Så tag med, når vi nyder naturen og får sanserne, billeder og ord til at lege sammen. På kurset skal vi nemlig omsætte sanseindtryk og billeder til ord i poesi - i form af korte, japanske haikudigte. 

Du introduceres til haikudigtenes enkle opbygning, som er let at gå til. Se fx underviserens digt "Dammen i Marselisborg Slotshave":

Stor pryd for øjet
stilhedens lyde nydes
nuets genspejling

Kurset indledes med fysiske øvelser, som skaber ro og vækker krop og sanser. Herefter bevæger vi os til fods i området omkring Mindeparken, hvor der er god tid til fordybelse, fotografering og ordleg. På turen spotter du motiver, som inspirerer dig, fx farver, former, blomster, træer, vand, dyr, lys og skygger. Med fokus på sanserne og naturen omkring dig kommer du til at mærke, at du er i nuet, og vi henlægger dagligdagens stress og jag.

Alle kan være med, og du vil undervejs få inspiration og feedback og ideer fra de andre kursister. 

Husk at medbringe:

  • Skriveredskaber og papir med fast underlag. Du kan evt. bruge en note-app på din mobiltelefon.
  • Mobiltelefon med kamera eller et almindeligt kamera, som du er fortrolig med at bruge.
  • Liggeunderlag.
  • Egen mad og drikke.
  • Tøj der passer til vejret, og som gerne må blive snavset. Men vi satser på fint opholdsvejr.