Skip to content
Kursister på yogahold ved FOF Aarhus for begyndere og letøvede

MediYoga - seniorer

MediYoga - seniorer

Holdet er for dig, der på en blid og skånsom måde vil holde din krop og dit sind i form.

Vi arbejder dybt med øvelser, åndedræt, afspænding og meditation. Alle kan deltage, og jeg vil tage hensyn til den enkeltes deltagers funktionsniveau.
Alle øvelser kan udføres siddende på en stol eller på en måtte.

Hvad er MediYoga?

MediYoga, også kaldet medicinsk yoga, er en moderne, evidensbaseret terapeutisk yogaform, hvis overordnede formål er at skabe en grundlæggende balance fysisk og mentalt. Den er udviklet af IMY (institut for medicinsk yoga) i Stockholm til brug i blandt andet sundhedsvæsenet som et led i et behandlingsforløb til en lang række diagnoser.

MediYoga udspringer af den 5000 år gamle, aktive og dynamiske Kundalini yoga, som er videreudviklet til en langsom, blid og ikke så fysisk krævende yoga, hvor åndedrættet spiller en afgørende rolle.

Undervisningen består af øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts-, meditations-, og afspændingsteknikker. Øvelser og meditationer kan fungere for alle, ung som ældre, og tilpasses den enkelte deltageres fysiske formåen. Yogaen kan udføres på både stol og måtte.

Yogaformen er særlig god for deltagere med for eksempel:

  • Nedsat bevægelsesfunktion, eksempelvis parkinson
  • Kroniske smerter
  • Åndedrætsbesvær
  • Hjerterelaterede problemer, eksempelvis forhøjet blodtryk eller hjerteflimmer
  • Let depression
  • Stress
  • Søvnbesvær.

MediYoga kan give større bevægelighed i led, give stærkere muskler, nedsætte smerter samt dæmpe stress og uro.

Åndedræt, blodtryk, hjerterytme, søvn, hormonsystem og fordøjelse kan forbedres, og man vil lære at blive bevidst om kroppens spændinger og adfærd, og lære at lytte til krop og sind.