Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af ung mand som spiller guitar ude i naturen.

Musik og klima: Kan popmusik redde klimaet? – online

Musik og klima: Kan popmusik redde klimaet? – online

Slår man over på en musikkanal i radioen, er det ikke miljøbudskaber, der plejer at ramme øregangene.
Men hvad er egentlig årsagerne til, at popmusikken næsten er stum, når det gælder miljøkrisen?

Musikbranchen er en del af miljøproblemet i kraft af elektronik, forbrug og turnévirksomhed – men kan den også være en del af løsningen? De sidste par år har der været spirende tegn på, at musikere verden over begynder at udtrykke en øget miljøbevidsthed og sætter spørgsmålstegn ved deres egen rolle i den grønne omstilling.

Med dette kursusforløb undersøger vi fire værker inden for nyere popmusik, som æstetisk og musikalsk behandler emner som klimaangst og håb, nostalgi og naturbevarelse og teknologiens rolle i verden og i musikken. Kurset vil give deltagerne nye perspektiver på relationen mellem musik, kunst, natur og miljø og der vil være tid til spørgsmål og debat.

Det kræver ingen musikfaglige eller akademiske forudsætninger at deltage i kurset.

Max 15 deltagere.

Sådan deltager du:
Kurset foregår online via programmet Zoom. Det er gratis at downloade og bruge programmet. Når du har tilmeldt dig, vil du inden kursusstart modtage en mail med vejledning til download og brug af programmet samt et link, der giver adgang til at deltage i kurset.