Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af Jane Austens bog Stolthed og fordom - til foredrag i FOF Aarhus

Foredrag: Jane Austens liv og værker

Den vidunderlige, engelske forfatter Jane Austen levede tilbagetrukket sammen med sin familie hele sit korte liv, men hendes få romaner – bl.a. Stolthed og fordom, Fornuft og følelse og Emma – er, siden de udkom, blevet læst og elsket af et stort publikum verdenen over, og bøgerne er også filmatiseret adskillige gange.

Foredraget handler om hendes liv, hendes verden og hendes bøger.

Foredraget er en del af temaet "Oplyste Onsdage", hvor du hver onsdag aften kan blive beriget med gode fortællinger og ny viden om historie, samfund, kultur og meget mere.

Sådan deltager du i det online foredrag:

Foredraget foregår via programmet Zoom, som er nemt at bruge enten via din internet browser eller du kan vælge at downloade det her: Se hvordan du downloader Zoom. 

Når du tilmelder dig foredraget, vil du modtage en meddelelse om, hvordan du tilgår arrangementet online.

Information

  • Dato 28.04.2021-28.04.2021
  • Adresse Online

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 28.04.2021 19:30-21:00 Online Leif V.S. Balthzersen
Underviser

Leif V.S. Balthzersen

Jeg er mag.art. i musikvidenskab og har bl.a. været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester samt ensemblechef for Aarhus Sinfonietta.

Jeg er endvidere bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera.

Jeg har undervist på universiteterne i Aarhus og København, Det Jyske Musikkonservatorium samt på højskoler og hos folkeoplysningsforbundene og på Folkeuniversiteterne i hele landet.

Jeg laver oversættelser og overtekster for Den Jyske Opera og skriver programnoter for bl.a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester og Det Kongelige Teater. Jeg er desuden redaktør på Aarhus Universitetsforlag.

Jeg har været anmelder for Dagbladet Information og har skrevet artikler og interviews til JP Århus/Jyllands-Posten.

Har udgivet bøgerne "Mozarts operaer. En guide" og "Richard Strauss' orkestermusik. En brugsanvisning" på Aarhus Universitetsforlag.