Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

Alle aktiviteter med fysisk fremmøde i FOF Aarhus sættes i bero til og med foreløbigt mandag den 5. april, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af modersmål, til foredrag i FOF Aarhus

Onlineforedrag: Er modersmålet i fare?

Onlineforedrag: Er modersmålet i fare?

Mange er bekymrede for det danske sprogs fremtid. Bliver det opslugt af engelsk? Kværker ungdommen det? Bliver det ødelagt af folks sjusk? Disse spørgsmål tager vi op til foredraget, hvor vi samtidig får et strejftog gennem det danske sprogs historie fra senmiddelalderen og frem til i dag.

Fokus vil være på ordene, for selvom vi kan låne af andre sprogs udtale, bøjninger og sætningsbygninger, så er det først og fremmest ordene, vi kaster os over, og som er nemmest at få øje på. Og til foredraget vil vi få at se, at ord fra det fremmede altid har haft en egen magt over vores sprog. Det danske ordforråd har bevæget sig meget op gennem historien, men på andre sproglige områder har vores sprog til gengæld været meget stabilt gennem flere hundrede år. Det skal vi også se nærmere på.

Efter oplægget vil der være mulighed for at stille spørgsmål af enhver art – om sproget, forstås.

Foredraget er en del af temaet "Oplyste Onsdage", hvor du hver onsdag aften kan blive beriget med gode fortællinger og ny viden om historie, samfund, kultur og meget mere.

Sådan deltager du i det online foredrag:

Foredraget foregår via programmet Zoom, som er nemt at downloade og bruge. Se hvordan du downloader Zoom. 

Når du tilmelder dig, vil du modtage et link til deltagelse.