Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af Marselisborg slot, foredrag ved FOF Aarhus

Onlineforedrag: Marselisborg slot – kongeslottet i Aarhus

Onlineforedrag: Marselisborg slot – kongeslottet i Aarhus

v/historiker, cand. mag. Steen Ivan Hansen

Da Aarhus i 1897 omsider fik muligheden for at få et kongeligt slot ved byen, faldt valget på et historisk sted, nemlig en placering på det gamle Havreballegårds jorder og med en placering på et højdedrag med udkig over vandet. Anledningen var prins Christian og Alexandrines forlovelse og senere bryllup, som mange ønskede at markere ved en folkegave. Det lille, fine slot er opført af arkitekten Hack Kampmann 1899-1902, og det rummer mange fine detaljer både ude og inde.

Vi vil gennemgå områdets spændende historie og kigge nærmere på bygningsværket – og på kunsten i den vidtstrakte park.

Foredraget er en del af temaet "Oplyste Onsdage", hvor du hver onsdag aften kan blive beriget med gode fortællinger og ny viden om historie, samfund, kultur og meget mere.

Sådan deltager du i det online foredrag:

Foredraget foregår via programmet Zoom, som er nemt at bruge enten via din internet browser eller du kan vælge at downloade det her: Se hvordan du downloader Zoom. 

Når du tilmelder dig foredraget, vil du modtage en meddelelse om, hvordan du tilgår arrangementet online.