Skip to content

Vil du med til online undervisning? Se alle vores online kurser!

Se online kurser

De fleste aktiviteter med fysisk fremmøde - med enkelte undtagelser - sættes i bero til og med foreløbigt torsdag den 20. maj, til det af myndighederne meldes ud, at det igen er forsvarligt at genoptage vores undervisning.

Se mere
Billede af en der maler til malekursus hos FOF Aarhus

Online malekursus - mens vi venter

Online malekursus - mens vi venter

Vil du gerne i gang med at male og udnytte tiden derhjemme til at være kreativ? Så har du nu muligheden for at komme i gang til online maleundervisning. I denne tid, hvor vi trænger til sociale og kreative aktiviteter, kan det digitale møde nemlig være et unikt alternativ til at mødes fysisk, indtil det igen er muligt.

Online-undervisningen foregår ved hjælp af programmet Zoom. På den måde kan du møde dine holdvenner og underviseren Marianne Dall, som er uddannet kunsthistoriker og billedkunstner. Det er ikke nødvendigt at have erfaring med Zoom. Du vil modtage en nem guide til at installere programmet, og Marianne vil afprøve teknikken med dig inden start.

Kursets indhold

  • Når vi alle sidder klar med kaffe foran pc’en, vil Marianne introducere til en kunstner fra kunsthistorien, imens du maler efter et af kunstnerens billeder.
  • På kurset maler vi på papir, fx som akvarel.
  • Holdet vil få fælles øvelser i at lave skitser.
  • Vi bliver inddelt i mindre grupper, så du kan tale lidt med andre kursister, mens du maler. Underviseren kigger ind i grupperne og guider dig i maleprocessen.
  • Inden hver mødegang sender du en af dine akvareller til underviseren, som vil præsentere dem for holdet i en PowerPoint og give respons på dem.
  • Du vil modtage billeder per mail som inspiration til den videre maleproces samt links til videoer med kunstnere, som introducerer deres arbejde eller maleteknikker, links til interessante udstillinger eller artikler og kunstbøger.