Skip to content
Yoga | FOF Københavns Omegn

Yoga

Yoga styrker både krop og sind

Yoga er en træningsform der arbejder med ydre og indre træning. Ydre træning forstås som at styrke og strække muskler og led, mens indre træning fokuserer på mindfulness, meditation og at finde ro i sindet. Med et kursus i yoga får du arbejdet med kroppen, arbejdet med at finde ro og fokus hvilket kan være med til at mindske spændinger og stress. Uanset om du har gået til yoga før eller er nybegynder, så tilbyder vi yogakurser til dig.

Alle kan lære at dyrke yoga, da det eneste det kræver er, at du kan lave øvelserne siddende og stående. Øvelserne fokuserer på at strække forskellige muskler og led i kroppen, samtidig med at der udføres åndedrætsøvelser. Ved at fokusere på at lave øvelserne i langsomme bevægelser, og fokusere på åndedrættet, skabes der et øget fokus og en indre ro. Vi glæder os til at byde dig velkommen på ét af vores mange yogahold.

Hvilken yoga form skal du vælge?

  • Hatha yoga

    Hatha yoga dækker over de klassiske asana (yoga stillinger), som holdes i længere tid og ofte har fokus på præcis kropsstilling og alignment. Hatha yoga bliver desuden ofte brugt til at beskrive en simpel yogapraksis med klassiske yogastillinger og åndedrætsøvelser udført i et roligt tempo.

    Fokus i denne yogaform er at skabe styrke, fleksibilitet, balance, koncentration og åndedrætskontrol gennem dybere vejrtrækning, opmærksom tilstedeværelse og selvobservation. Yogaøvelserne har en dybtgående virkning på dit kredsløb og øger både din koncentration og smidighed. Hatha yoga er en spændende måde at møde og udfordrer din egen krop på. 
  • Yoga Nidra

    Oversat betyder Yoga Nidra "yogasøvn". Det er liggende meditationspraksis meditationspraksis og afslapning, som hjælper dig med afspænding i hele kroppen samtidig med, at du arbejder med underbevidstheden og dit sind. Underviser guider dig hele vejen til en slags vågen søvn, hvor du er ved fuld bevidsthed.

    Yoga Nidra giver dig mulighed for at slappe af på alle niveauer, så kroppen kan genoprette sin balance. Oplev hvordan yogaen kan afhjælpe stress, give indre ro eller tilmed lære dig at give slip på dårlige vaner og mønstre. 
  • Iyengar yoga

    Iyengar yoga er en yogaform, som har fokus på præcise yogastillinger og som lægger stor vægt på detaljer og teknik. Et vigtigt element i Iyengar yoga er at forbedre kropsholdning gennem korrekt alignment. Forskellige redskaber som blokke, bælter, stole og tæpper tages i brug for at opnå de rette linjer i kroppen og er en skånsom yogaform, hvor alle kan være med. Iyengar yoga arbejder med kroppens holdning og er også egnet til folk med skader.

    Underviser guider dig hele vejen igennem og hjælper dig, så du opnår præcision og kan mærke, hvad der sker både i stillingerne og i overgangene. Iyengar yoga gør dig mere udholdende samtidig med at dine muskler aktiveres og styrkes. 
  • Yin yoga

    Yin Yoga er en stille yogaform, som arbejder passivt med at strække kroppens bindevæv. I modsætning til mange andre yogaformer, handler yin yoga mere om at spænde af, strække ud og opbygge fleksibilitet. Der er god tid i de forskellige yogastillinger og der arbejdes på at give slip på spændinger og give sig hen til stillingen.

    Effektiv yin yoga vil hjælpe dig med at give slip på din krop, dit åndedræt og dit sind. Lær at fokusere indad og arbejd med hofter, ben, bækken og den nedre del af ryggen i liggende og siddende øvelser. Har du lyst til at mærke din krop og dig selv, så er yin yoga måske netop noget for dig.