Skip to content
Anne-Grethe Bjarup Riis - foredrag hos FOF

Anne-Grethe Bjarup Riis

Et krigsdrama gjort levende – bag om filmen Hvidstensgruppen II – de efterladte

Anne-Grethe Bjarup Riis har instrueret den danske film Hvidstengruppen II – De efterladte, som er opfølgeren til hendes debutfilm, publikumssuccessen Hvidsten Gruppen fra 2012.

 

Kom med bag om filmen Hvidstengruppe II – De efterladte, hvor Anne-Grethe Bjarup Riis fortæller om det omfattende arbejde som filminstruktør med dette krigsdrama, som er et grufuldt kapitel i danmarkshistorien, og som aldrig før er fortalt.

 

Bjarup Riis viser filmklip og billeder, og fortæller om det enorme researcharbejde, som ligger til grund for filmen. Om de historiske karakterer og det enorme skuespillercast der tæller 120 skuespillere fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Letland, Norge og Rusland. Hun giver os et indblik i hvordan man forvandler et manuskript til en levende fortælling, hvordan hun arbejder med skuespillerne, psykologien og dramaturgien.

 

Hør om udfordringerne ved at genskabe et historisk korrekte univers; De hvide busser, bombeflyene, kvindefængslerne, guillotinen, makeup og kostumer lige fra fangedragter og uniformer til hundedækkener med SS-logo. Anne-Grethe Bjarup Riis gennemgår desuden de forskellige locations og fortæller om optagelserne i Letland, og tager os med på en filmet rundvisning fra de to store filmstudier hvor dekorationerne er bygget; de tyske fængselsceller og kontorer er genskabt og også køkkenet på Hvidsten kro er genopført og står som det så ud i 1944. 

 

Et utroligt spændende foredrag af Anne-Grethe Bjarup Riis, der tager os med bagom filmen og giver os et indblik i hvordan hun arbejder som instruktør.

 

Foredraget tilbydes i samarbejde med Djurslands Bank. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 26.10.2022 19:00-21:00 Grenaa, Kino Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis