Skip to content

FOF Kulturdage

FOF Kulturdage

I et hyggeligt fællesskab møder du foredragsholdere, der fører dig rundt om mange spændende emner og som giver dig stof til eftertanke. Vi mødes 3 inspirerende og oplysende formiddage, hvor samværet er i højsædet. 

SE HELE PROGRAMMET FOR FOF KULTURDAGE

Man tilmelder sig og betaler samlet for de 3 formiddage med foredrag og forplejning. Vi skal hver gang være i Mommerne kl. 9:30 - 12:00 i Pavillonen og starter med kaffe/te, en morgenbolle med smør og marmelade samt isvand. Herefter foredrag med en lille pause i midten og med mulighed for at stille spørgsmål til sidst.

Kom og vær med og bliv klogere på emner, som kan give dit liv mere indhold og mening.

 

Tirsdag 24. januar – Lillian Hjorth-Westh - Halfdan Rasmussen

 

Vi gentager succesen og har igen inviteret tidligere højskoleforstander Lillian Hjorth-Westh. Sidst fortalte hun om sangfuglen Edith Piaf og denne gang skal det handle om den danske digter Halfdan Rasmussen.

 

 Halfdan Rasmussen kom på 5 kr. frimærket med: " Jeg skriver sjove digte, jeg skriver også triste - de første læser andre folk - selv læser jeg de sidste".

 

Halfdan Rasmussen levede fra 29. januar 1915 til 2. marts 2002 og var en af Danmarks mest populære digtere. Han er nok mest kendt for børnerimene bla. Den lille frække Frederik, Rapanden Rasmus og Tosserierne, men den alvorlige Halfdan er fantastisk. Digtsamlingerne På knæ for livet og Fremtiden er forbi, har stor værdi. Han kom til at præge andre digtere med sin forunderlige humor, bla Benny Andersen og Johannes Møllehave. Halfdan Rasmussen tog ordet på ordet! 

 

Tirsdag 21. februar – Irene Thierry - Mit liv i cirkus

 

På opfordring skal du høre tidligere cirkusdirektør Irene Thierry i et spændende visuelt foredrag om det at være født/arvtager til et liv som cirkusartist og senere direktør i Cirkus Krone.

 

Hør fortælling om at: starte som balletbarn, være et barn af cirkus, optræde som slager- sangerinde, uddanne sig til stepdanser, være kvinde i en mandeverden, rejse sig efter et styrt, holde traditionerne i hævd, kæmpe mod modgang og lave cirkus dengang og nu.

 

Hør historien om: kannibalerne fra Borneo, Danmarks første fjernsyn, manden med gummiansigtet og Susanne i badet. Oplev og se blandt andet: en del af kostume-samlingen, fortælling om nogle af kostumerne og Irene (steppe) af.

 

Tirsdag 21 marts - Rasmus Krath - Vestafrika

 

Eventyrer og foredragsholder Rasmus Krath tog chancen og rejste ud af Corona-ramte Danmark i december 2021 – på en 3 måneder lang ekspedition rundt i Vestafrika. Han er nu tilbage i fædrelandet og denne formiddag fortæller blandt andet om Bloddiamanter i Sierra Leone – landet hvor alle graver efter guld og diamanter. Dansk slavehandel – vores store fort, Christiansborg står stadig på Ghanas guldkyst. Den utrolige historie om Guantánamofangen Mohamedou Ould Slahi fra Mauretanien – 14 år uskyldigt i fængsel og tortureret, nu løsladt. Fattigdom, korruption og masser af humanitær støtte fra Vesten – hjælper det overhovedet, og hvorfor kommer de fattigste lande i verden ikke rigtig videre? Menneskeskæbner og livsvilkår – hvor forskelligt er ressourcerne fordelt anno 2022. Post-Corona – hvordan foregik pandemien egentlig i Afrika? Skønheden ved at rejse – selv i en barsk, fremmed og usikker Verden.

 

Glæd dig til et nyt stort foredragsshow om både skønheden ved at rejse – og om en lang række skræmmende, fascinerende og tankevækkende oplevelser fra den lange færd.

Vil du se alle vores foredrag, kan du kigge videre på foredragssiden, der løbende opdateres.