Skip to content
Foredrag og debat med FOF Djursland

LIVETS MENING på film

Deltag i debatten med Thomas Nørgaard som ordstyrer i samtalerne og hjælper undervejs med at forstå de udvalgte film som bidrag til nutidens diskussioner og kulturkampe.

Hvad er livets mening? Det får vi lejlighed til at diskutere til efteråret på Kulturhotellet i Rønde. Vi begynder hvert møde med at se en film, som vi derefter diskuterer. Filmen giver os et holdepunkt, men samtalen bliver åben og bredtfavnende.

MYRER & GRÆSHOPPER
Hvad sker der når arbejdsomme myrer møder græshopper der hellere vil spille musik end samle forråd til vinteren? Det skal vi snakke om i lyset af to korte tegnefilm baseret på en af Aesops populære fabler. Det bliver hurtigt til en samtale om arbejdets rolle i et meningsfuldt liv. Vi kommer også til at tale om retfærdighed, kunstnerens rolle i vores samfund, og om lediggang som roden til både godt og ondt. 

UDLÆNGSEL
Truman Burbank er stjernen i et reality-tv program der bliver set i hele verden. Han ved ikke, at han lever sit liv i en kunstig verden, men han er måske ved at finde ud af at der er et eller andet galt. Hans store drøm om at rejse ud i verden går hele tiden i vasken og efterhånden bliver han mistænksom. Men hvad ender det hele med? Og hvad kan vi, der følger med i "The Truman Show", lære af ham og hans skæbne? Filmen giver anledning til en mangesidet samtale, blandt andet om reality-tv, rejselyst, og vildskab som værdi.

Læs mere om kurset her.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 06.10.2022 19:00-21:45 Rønde, Kultur Hotellet Thomas Nørgaard
2 Torsdag 13.10.2022 19:00-21:45 Rønde, Kultur Hotellet Thomas Nørgaard
Thomas Norgaard

Thomas Nørgaard

Thomas Nørgaard er D.Phil i filosofi fra University of Oxford og har i mere end tyve år arbejdet som underviser, forsker og administrator på universiteter forskellige steder rundt om i verden. Thomas er flyttet til Djursland og vil gerne med denne studiekreds gøre filosofien forståelig, vedkommen og levende for alle.