Skip to content

Tom Buk-Swienty

Tom Buk-Swienty

Med Tom Buk-Swienty på safari – til helvede

Tag med Tom Buk-Swienty på safari – til helvede – og hør ham fortælle om sin seneste bog, et stykke medrivende dansk verdenshistorie

Der er tale om den utrolige fortælling om 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til kolonien Tysk Østafrika (Tanzania). Foran sig på et maskeret skib havde de 25.000 sømil, Atlanterhavet, Kap det Gode Håb – og mod sig Royal Navy. Senere fulgte en mange tusinde kilometer fodrejse igennem det afrikanske vildnis, hvor sønderjyderne endte som jaget vildt.

I persongalleriet er der udover de ydmyge sønderjyder, der var tvunget med i krigen på tysk side, og afrikanerne, som måtte udstå ufattelige lidelser, også verdenshistoriske personligheder som Winston S. Churchill og den legendariske tyske general Paul von Lettow-Vorbeck, kendt og berygtet som ”Afrikas løve”. 

Foredraget vil blive suppleret med enestående samtidige fotografier, der bringer tilhørerne helt tæt på de dramatiske begivenheder, og desuden vil Buk-Swienty berette om sine egne mange ophold i Tanzania i forbindelse med sin research og skrivearbejdet.

Om Safari i helvede skrev pressen bl.a.: ”International page turner-klasse” (Jyllands-Posten), ”en formidabel røverhistorie” (Weekendavisen) og ”et stykke grundigt researchet verdenshistorie”, Politiken.

Mød desuden Jane Kock fra Norddjurs, der er barnebarn til en af skikkelserne fra bogen. Hun fortæller kort om, hvordan det er at lære lidt mere om sin farfars utrolige historie gennem Buk-Swientys store bog. Foredraget tilbydes i samarbejde med Norddjurs Bibliotek, som også sælger billetter til arrangementet.