Skip to content

Tre kvindelige kunstnere

Det lå ikke i kortene, at de skulle blive kunstnere. Tiden, normerne og konventionerne ville noget andet. Lidt undervisning med kridt og ler, ja vist, det gik an og hørte endda til almen dannelse i de bedre kredse, men at det skulle føre til en uddannelse på trods, i en tid, hvor kvinden giftede sig, fik børn, var husmor, husholderske og hustru, det var et særsyn.

Disse formiddage følger vi tre kvindelige kunstnere, der hver især fulgte deres passion for den kunst, de følte sig kaldet til at udføre på trods af, at den tid de levede i, også blev deres modstrik.

Hør hvordan kærlighed, familieliv og kunstens kald har skabt en ganske særlig historie om tre af vores store kvindelige kunstneres kamp for deres virke i modgang og medgang.

Alhed Larsen var kunstmaler og gift med kunstmaleren Johannes Larsen, Anne Marie Carl Nielsen var billedhugger og gift med komponisten Carl Nielsen og Agnes Slott-Møller var kunstmaler og gift med kunstmaler og underviser ved kunstakademiet, Harald Slott-Møller.

Denne studiekreds kører over 2 formiddage, hvor dramaturg Lisbeth Weitemeyer vil fortælle om tre kvinder med hver sit særegne kunstneriske udtryk. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 08.02.2023 09:30-12:00 Snedkeriet/Maltfabrikken Lisbeth Weitemeyer
2 Onsdag 22.02.2023 09:30-12:00 Snedkeriet/Maltfabrikken Lisbeth Weitemeyer
Underviser

Lisbeth Weitemeyer

Underviser er cand. mag Lisbeth Weitemeyer, foredragsholder og forfatter. Lisbeth har broderet og arbejdet med håndarbejde fra barn og er i dag tilknyttet et kreativt netværk, hvor hun udstiller og sælger sine ting.