Skip to content

Bliv KLOGERE på Mærsk olierigge

Bliv KLOGERE på Mærsk olierigge

Denne dag bydes velkommen på Grenaa Havn, hvor to af verdens største borerigge ligger. Det kræver sin havn at håndtere riggene, der vejer 27.000 ton og ben, på op til 206.8 meter i højden.

Vi skal høre om og besøge en af Mærsk’s store olierigge i havnen - Mærsk Innovator og Mærsk Interceptor. Riggene er i stand til at bore op til 12,2 km og Mærks Interceptor satte rekord i den Norske sektor, da den på 24 timer borede 1.742 m.

Boringer kan foretages i dybder på op til 150 m og riggene er bygget til at kunne modstå storme med 25 meter høje bølger og vindhastigheder på 176 km/t. I fuld operation forbruger en rig op mod 18 tons brændstof i døgnet og har 120 - 150 mand ombord, der i flerholds skift sørger for at "olien flyder".

Skulle man få lyst til at leje en rig af denne størrelse, så skal man nok lige vende det med sin bankrådgiver, inden man binder sig for en dagleje på omkring 4 millioner danske kroner. Peter Ingemann besøgte i serien ”Størst” søster riggen Mærsk Integrator, så har man adgang til TV2 Play kan man samle lidt appetit på denne udsendelse, der blev sendt 28. september 2016. 

Efter rundvisningen bliver mulighed for at få stillet sin spørgelyst.