Skip to content
Stimulastik hos FOF

Stimulastik til babyer 0-1 år - Gratis prøvegang

Stimulastik til babyer 0-1 år - Gratis prøvegang

Prøv stimulastik – gymnastik og stimulation til spædbørn, der gavner led og giver bevægelsesglæde

Stimulastik er et ergoterapeutisk koncept, som handler om stimulation og gymnastik for spædbørn, hvor børn, forældre og bevægelsesglæde er i fokus.
Konceptet er udviklet af ergoterapeuter til 0-1-årige børn.
Stimulastik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn, og hvor underviser giver idéer til stimulation af barnet gennem leg.

 

Stimulastik består af:

  • En række lege, som styrker barnets sansemotorik, og som er overkommelige og enkle at udføre med barnet. De kan nemt udføres hjemme for at understøtte og fremme barnets udvikling
  • Ergoterapeutisk viden om neurologi, sansning, adfærd, sprog og kontakt hvor underviser vejleder om barnets nuværende og næste udviklingszone.
  • Mange forskellige ergoterapeutiske redskaber og teknikker til at stimulere de 3 basale sanser: balancesansen, muskel-ledsansen og berøringssansen

I Stimulastik benytter underviser ergoterapeutisk viden om sansebearbejdning, hjernens udvikling, leg og aktivitet til at stimulere og motivere barnet og give det glæde ved at være aktivt. Desuden benyttes ergoterapeutiske viden om såvel sundhedsfremme som omgivelsernes betydning for barnets udvikling.