Skip to content

OBS vigtig information!! Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig et kursus fra kl. 18.00 i aften den 21. september til i morgen den 22. september kl. 02.00, da aftenskolernes bagvedliggende system opdateres.

Sigøjnerdans

Sigøjnerdans

Dans dig glad og sund med farverige stilarter som mavedans, flamenco og sigøjnerdans
På dette hold introduceres du til alle tre danse og får nogle grundteknikker fra alle genrer. Du behøver ikke kende noget til dansene på forhånd. Du skal bare have lyst til at bevæge dig til musik og prøve motion på en sjov og anderledes måde.
Mavedans er måske én af verdens ældste danseformer. Der findes op mod 100 stilarter, som kommer fra hver sin landsby, der hver især har sine egne traditioner, når det gælder bevægelser, trinvariationer, dragter, musik og udtryk. 
Flamencoen er en traditionsdans, som i mere end 500 år har udviklet sig især blandt Andalusiens romaer, men dansen dyrkes efterhånden også af mange andre. Tonesproget har stærke orientalske elementer, navnlig arabiske men formodentlig også indiske.
Sigøjnerdansen kan være dynamisk, energisk dramatisk, sentimental og reflektere romaernes stræben efter frihed. I musikken til sigøjnerdans (Gypsy dance) kan man høre en blanding af Russisk, Ungarsk, Rumænsk, Tyrkisk samt Arabisk.

Se flere krop og bevægelseshold HER