Skip to content

Vi er i fuld gang med at opdatere siden med nye spændende kurser, foredrag og ture. Vi åbner løbende for tilmeldinger og senest den 1. juli kan du se hele vores efterårsprogram. Finder du ikke det du søger, så kom forbi vores side senere og tjek vores hold. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få nyheder direkte i din mailboks.

Workshop Sirtaki og Semmame - græsk og kurdisk folkedans

Workshop Sirtaki og Semmame - græsk og kurdisk folkedans

Kunne du tænke dig at lære nye danse på en workshop? 
Her kommer du til at stifte bekendtskab med den græske folkedans, Sirtaki og den kursiske folkdans Semmame.
Kom og lær grundtrinnene af den mest populære græske folkedans, Sirtaki: Sirtaki er en græsk dans, hvor man danser arm i arm til langsom eller hurtig rytme og med forskellige trin, enten på linje eller i en cirkel. Sirtaki danses til mange typer græsk musik og har mangfoldige udtryksformer.

Şemmame er en kurdisk folkedans fra områderne Hakkari/ Colemerg, Van og Mardin i Tyrkiet. Man holder hinanden i hånden og danser i cirkel til traditionelt kurdisk musik, hvor trommen giver rytmen ledsaget af en speciel fløjte. Dansen er et vigtigt element ved kurdiske bryllupper og henna-ceremonien dagen før selve brylluppet, men danses også til andre fester.

Underviseren er professionel danser med en baggrund som kurdisk alevi, og du vil også få lidt information om kurdisk kultur og rødderne til dansen.
Workshoppen er egnet til alle, fra større børn på til seniorer, så kom med hele familien og prøv noget nyt!