Skip to content

Højskole på Anholt

Højskole på Anholt

BLIV KLOGERE PÅ ANHOLT - Norddjurs’ dejlige solskinsø.

Den 5. sæson af FOFs højskoledage på Anholt vil rumme spændende og interessante historier.   

Med fokus på det at leve på en lille ø, så skal vi høre en ”ny” anholtboer - Jakob Kjærgaard, der har boet på øen med sin kone og fem børn i 13 år. Han er den rette til at fortælle om det at rykke teltpælene op for at bosætte sig langt fra alt det gammelkendte. Med indsigt og humor hører vi om udfordringer og fordele ved ø-tilværelsen. Og så skal vi selvfølgelig smage på Jakobs stolthed: Anholt Gin, der er en fryd for ganen.

Vi skal høre kulturformidler Casper Clemmensen fortælle i 2 forskellige foredrag - slaget om Anholt og Tolkien og det Mytiske Jylland.

I først foredrag skal vi høre den utrolige historie om Tolkiens livslange fascination af Danmarkshistorien og hvordan Jylland kom til at spille en stor rolle i Ringenes Herre og Hobitten fortællingerne. Tolkien fandt glemte fortællinger om Danmarks fødsel som selv danske historikere havde glemt, og de kom til at ændre historien om Jyderne og Danernes møde.

Det andet foredrag hører vi om den smukke kattegat ø, som gemmer på en utrolig historie fra Napoleonskrigenes tid. Hemmelige ørkenforter, piratbaser og et stort dansk stormangreb med 1000 krigere danner rammen om et spændende foredrag om Anholts kamp for overlevelse. Kuglerne flyver og søheltene bryder stormfulde bølger og uoverkommelige ods i denne episke Danmarksfortælling. 

Vi ser frem til at tage dig med til solskins-ø Anholt, som så gerne vil have turister til øen.