Skip to content

Bologna & Marche

Bologna & Marche

Tag med til et af Europas yngste lande med en ældgammel historie, der har knyttet romere, arabere, normanere og tyske og spanske kongehuse sammen i ét uudtømmeligt skatkammer af oplevelser. Her fortryller utrolig kulturarv, himmelsk gastronomi, charmerende byer, og naturen folder sig ud i ekstremer med knejsende bjergtinder, iltre vulkaner og poetiske landskaber med bølgende bakker, forrevne klippekyster og indbydende sandstrande. SE HELE PROGRAMMET HER


I disse fantastiske rammer tager vi på en opdagelses- og livsnyderrejse til Italiens hjerte, når vi besøger smukke Bologna og den mindre kendte naboregion Marche.

I Bologna oplever vi, hvorfor byen er kendt som ”den fede, den røde og den lærde”. Vi smager os igennem Italiens madby nummer 1, der har fostret berømtheder som parmesan, parmaskinke, balsamico og bolognese. Vi oplever gadebilledet, der er smukt afstemt i terrakottarøde farver og prydet med tårne og porticoer. Og vi besøger Europas ældste universitet, der i snart et årtusind har været lærdommens arnested.

Sydpå går turen til Marche, hvor vi bor i de stemningsfyldte middelalderbyer Urbino og Ascoli Piceno. Herfra drager vi på opdagelse i højdedragene, tager på trøffeljagt, og indvies i magien bag vino cotto. På hele rejsen nyder vi selvfølgelig det søde italienske liv på smukke pladser, drikker italiensk kaffe og spiser blød gelato. Velkommen til La Bella Italia!